ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος στον Ιερό Ναό του Αγ. Στυλιανού στους Αρμένους

Το πρωί της Πέμπτης, 24ης Νοεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, μετέβη στον Ιερό Ναό του Οσίου Πατρός ημών Στυλιανού του Παφλαγόνος, στην Ενορία Αρμένων Ρεθύμνου, κατόπιν προσκλήσεως του κτήτορος του Ιερού Ναού κ. Ιωσήφ Κολυβάκη.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν αντιπροσωπεία μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο Αρμένων, με τη συνοδεία Διδασκάλων τους και του Διευθυντού του Σχολείου κ. Γεωργίου Ασπρούλη, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης κ. Γεωργίου Γεωργαλή, του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. κ. Βασιλείου Θεοδωράκη, μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμένων και της Εθελοντικής Ομάδας Γυναικών Αρμένων.

Ο κτήτορας του Ιερού Ναού του Αγίου Στυλιανού, κ. Ιωσήφ Κολυβάκης, καλωσόρισε με λόγους αγάπης και τιμής τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Πρόδρομο, ευχαριστώντας τον για την επίσκεψή του αυτή, και τον παρεκάλεσε να απευθύνει λόγους πνευματικής οικοδομής προς τα παιδιά και όλους τους παρόντες.

Ο Σεβασμιώτατος χαιρέτισε ιδιαίτερα την παρουσία των μικρών μαθητών, με τους οποίους είχε εποικοδομητική συζήτηση, και τους προέτρεψε να ακούν πάντοτε τον λόγο του Θεού και της Εκκλησίας και να τιμούν τις αρετές, έχοντας ως στόχο τους να γίνουν ήρωες και άγιοι, καθώς, όπως μας διδάσκει η Ιστορία, αυτός ο τόπος δεν έπαυσε και δεν θα παύσει ποτέ να αναδεικνύει ήρωες και αγίους.

Εμπνευσμένα ομίλησε προς τους μαθητές και προς όλους για τη Μικρασιατική Καταστροφή η κ. Μαριάννα Καμπουρούδη, πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής.

Μετά το πέρας της εν λόγω εκδηλώσεως, στο πλαίσιο της επικείμενης εορτής του Ιερού Ναού του Αγίου Στυλιανού, προσεφέρθη κέρασμα προς όλους τους παρισταμένους από την οικογένεια των κτητόρων.