Ο Μουσικός Καρπός παρουσιάζει τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου

Η Παιδική-Νεανική Χορωδία του Μουσικού Καρπού αποτελεί ένα φυτώριο 100 μαθητών χορωδών. Το ενδιαφέρον των μαθητών μας έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και ο αριθμός τους αυξάνει, εντυπωσιακά, κάθε χρόνο. Κάθε Σάββατο μαζευόμαστε για δίωρη πρόβα, και από πολλές οντότητες σε ένα μεγάλο αμφιθέατρο, γινόμαστε μια φωνή. Έτσι, παράγουμε το δικό μας έργο που συμβάλλει στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Η μουσική καλλιέργεια των παιδιών μέσω της χορωδίας έχει ρόλο μορφωτικό, παιδαγωγικό, κοινωνικό και ψυχαγωγικό. Τα παιδιά που εντάσσονται στην ομάδα μας αποκομίζουν μια διαφορετική προσέγγιση της μουσικής παιδείας και του χορωδιακού τραγουδιού. Παιδιά και νέοι έχουν την ευκαιρία να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από το τραγούδι, να καλλιεργήσουν την αισθητική τους, να διευρύνουν τις φωνητικές τους ικανότητες και να δημιουργήσουν μια νέα, υψηλής ποιότητας μουσική κουλτούρα.

Το ρεπερτόριο της χορωδίας μας περιλαμβάνει χορωδιακές συνθέσεις Ελλήνων και Ξένων συνθετών τόσο από το κλασικό όσο και από το σύγχρονο ρεπερτόριο (έντεχνη – λαϊκή μουσική). Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Γ. Ρίτσος: «Ένα ψηλό παράθυρο είναι το τραγούδι. Βλέπει στο δρόμο, βλέπει και στον ουρανό. Απ’ αυτό το παράθυρο κοιτάμε τον κόσμο».

Στα πλαίσια των πολιτιστικών του δράσεων, ο Μουσικός Καρπός θα παρουσιάσει άλλη μία Βραδιά Πολιτισμού με μουσικό θέμα: Σταύρο … “Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς”…

Οι μαθητές του Μουσικού Καρπού – όλοι μαζί μια φωνή – θα μας ταξιδέψουν στα μονοπάτια του αγαπημένου Μουσικοσυνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου. Την Χορωδία του Μουσικού Καρπού θα συνοδεύει Κουϊντέτο Χάλκινων Πνευστών Οργάνων με την εξής σύνθεση: Τρομπέτα: Γιάννης Καραμπέτσος Διονύσης Αγαλιανός – Κόρνο: Αλκιβιάδης Καμινάρης – Τρομπόνι: Μανόλης Σφακιανάκης Τούμπα: Χαράλαμπος Παλιός.

Επίσης θα συμμετέχουν οι παρακάτω Μουσικοί: Φλάουτο: Νίκη Καπετανάκη – Σαξόφωνο Άλτο:  Ελεονόρα Αντη & στα Κρουστά: Αντώνης Ζαχαράκης.

Όλες οι διασκευές των τραγουδιών για τη Χορωδία και το Κουϊντέτο έχουν πραγματοποιηθεί από τον Αντώνη Μαυράκη.
Διεύθυνση Χορωδίας – Ορχήστρας: Αντώνης Μαυράκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Παντελή Πρεβελάκη, στο Ωδείο Ρεθύμνου (Βερνάδου 1, Παλιά πόλη), την Κυριακή 12 Μαΐου και ώρα 20:30 με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Όσοι εκ των θεατών επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης (βρεφικές πάνες, γάλα και κρέμες) στην είσοδο της εκδήλωσης για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες της πόλης που θα διατεθούν απ’ το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ι.Μ.Ρ.Α.

Η εκδήλωση τελεί υπό τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης & της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Ευχαριστούμε ολόψυχα όλους όσους πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις μας, όλους όσους βοηθούν στην πραγματοποίησή τους αλλά και όσους στηρίζουν το έργο μας. Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η συμβολή της Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, κ. Μαρίας Λιονή, για την υποστήριξη που παρέχει, όλα αυτά τα χρόνια, στην υλοποίηση των δράσεων  μας.

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε στο mousikoskarpos.blogspot.gr για να μας γνωρίσετε.

Ο Πρόεδρος του Μουσικού Καρπού
Αντώνης Μαυράκης