ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Nick Cave συνεργάζεται με τον Ψαραντώνη!

loin-des-hommesH τελευταία εξαιρετική δουλειά με την υπογραφή των Nick Cave και Warren Ellis για τη μουσική επένδυση της ταινίας του David Olehoffen, “Loin Des Hommes” (“Μακριά Από Τους Ανθρώπους”), βγήκε πρόσφατα στους κινηματογράφους.

Σε δύο από τις συνθέσεις του soundtrack συμμετέχει ο Αντώνης Ξυλούρης (Ψαραντώνης), με την χαρακτηριστική του ερμηνεία! Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 18 Μαΐου από τη Feelgood Records, μέσω της αποκλειστικής συνεργασίας της με τη Kobalt Label Services.

Το “Loin Des Hommes” κέρδισε 3 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2014. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Viggo Mortensen και Reda Kateb. Το σενάριο είναι προσαρμογή από ένα διήγημα του Albert Camus και πρόκειται για μια πολύ δυνατή ιστορία που διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας της Αλγερίας.

O Cave και ο Ellis, χρησιμοποιώντας γοητευτικές μελωδίες, απότομες πιανιστικές αιχμές, θρηνητικά έγχορδα και ζωηρές ηλεκτρονικές πινελιές, συνθέτουν ένα από τα πιο συγκινητικά και πειραματικά τους έργα για τον κινηματογράφο ως σήμερα.