ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος στηρίζει τον Νίκο Προβιά για την προεδρία της Ε.Γ.Ο.

Ο Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Δημοσθένης Ταμπάκος θα βρίσκεται στο πλευρό του υποψηφίου προέδρου της Ε.Γ.Ο. Νίκου Προβιά στις εκλογές της 21ης Μαρτίου, με την κίνηση «Είμαστε η Γυμναστική».

Ο πρώτος Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» και μοναδικός κάτοχος δύο Ολυμπιακών μεταλλίων στην ιστορία της ελληνικής γυμναστικής, εξέφρασε την στήριξή του στον Ν. Προβιά και θα είναι υποψήφιος μαζί του στις προσεχείς εκλογές, επιθυμώντας να προσφέρει με έναν νέο, διαφορετικό τρόπο στο άθλημα.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας και «αργυρός» Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ δήλωσε:

«Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για το Δ.Σ. της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Ο Νίκος Προβιάς είναι 24 χρόνια διεθνής κριτής και από το 2013 είναι τεχνικός διευθυντής ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής, συνεπώς έχει αναγνώριση και κύρος στον διεθνή χώρο του αθλήματος. Θεωρώ πως είναι μείζονος σημασίας για την ελληνική γυμναστική ο πρόεδρος να είναι ένα άτομο με τεχνοκρατική αντίληψη, που μπορεί να σταθεί εξ αρχής στον διεθνή χώρο. Ο Νίκος έχει ήδη δημιουργήσει ένα καλό “όνομα” και έχει αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης στον χώρο αυτό και στην παρούσα φάση θεωρώ πως είναι η καλύτερη επιλογή για τη θέση του προέδρου».

Υπέρ της υποψηφιότητας του Ν. Προβιά για την προεδρία της Ε.Γ.Ο. έχουν ήδη ταχθεί και άλλες λαμπρές προσωπικότητες της ελληνικής γυμναστικής, όπως ο Ολυμπιονίκης προπονητής της ενόργανης Θανάσης Καπνίδης, η καταξιωμένη πρώην πρωταθλήτρια της ενόργανης Βασιλική Μιλλούση, η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης της ρυθμικής (ανσάμπλ – 2000) Εύα Χριστοδούλου, η πρώτη Ελληνίδα εκπρόσωπος της ρυθμικής σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ατομικό – 1988) Μαρία Αλεβίζου και άλλοι άνθρωποι της Γυμναστικής που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία.

Το βιογραφικό του Δημοσθένη Ταμπάκου

Ο Δημοσθένης Ταμπάκος γεννήθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη, έχοντας καταγωγή από τη Δρακότρυπα Καρδίτσας. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την ενόργανη γυμναστική στα 9 του χρόνια. Ως αθλητής του ΑΓΕΜΣ Σπάρτακος Θεσσαλονίκης πρωτοεμφανίσθηκε σε διεθνείς αγώνες στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και άρχισε, χρόνο με το χρόνο, να ανεβαίνει και ένα σκαλί ψηλότερα προς την παγκόσμια αναγνώριση. Αγωνίσθηκε σε όλα τα όργανα, διακρίθηκε στο σύνθετο ατομικό, στον πλάγιο ίππο και στο δίζυγο και κατέληξε στους κρίκους, όπου έγινε ο κορυφαίος όλων.

Χάρη στις επιτυχίες του στους κρίκους υπήρξε, εκτός των άλλων, παράδειγμα προς μίμηση για τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος έχει δηλώσει ότι τον είχε ως πρότυπο στην παιδική του ηλικία,

Ο Δημοσθένης Ταμπάκος αποχώρησε από τους αγωνιστικούς χώρους το 2010 και μέχρι σήμερα παραμένει ο μοναδικός Έλληνας αθλητής της Γυμναστικής με δύο Ολυμπιακά μετάλλια στην συλλογή του, η οποία περιλαμβάνει πολλές ακόμη σπουδαίες διακρίσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

– Χρυσό μετάλλιο στους κρίκους (Αθήνα 2004)

– Ασημένιο μετάλλιο στους κρίκους (Σίδνεϊ 2000)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

– Χρυσό μετάλλιο στους κρίκους (Άναχαϊμ 2003)

– Χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους (Τιαντζίν 1999)

– 4η θέση στους κρίκους (Γάνδη 2001)

– 6η θέση στους κρίκους (Λοζάνη 1997)

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

– Χρυσό μετάλλιο στους κρίκους (Βρέμη 2000)

– Χρυσό μετάλλιο στους κρίκους (Λιουμπλιάνα 2004)

– Αργυρό μετάλλιο στους κρίκους (Πάτρα 2002)

– Χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους (Αγία Πετρούπολη 1998)

– 8η θέση στους κρίκους (Μιλάνο 2009)

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

– Χρυσό μετάλλιο στους κρίκους (Τύνιδα 2001)

– Χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους (Μπάρι 1997)

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΑΣΤΕΡΣ

– Χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική ομάδα (Πάτρα 1999)

Ο Δημοσθένης Ταμπάκος είναι αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και μέσω του ΑΣΑΕΔ είναι υπεύθυνος για την οργάνωση και την υλοποίηση προγραμμάτων για την άσκηση στην προσχολική ηλικία σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.