ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Ορειβατικός Σύλλογος και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρεθύμνου συνδύασαν βουνό και θάλασσα

Ο Ορειβατικός Σύλλογος και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρεθύμνου συνδιοργάνωσαν με επιτυχία την απόδραση στη Γραμβούσα το περασμένο Σαββατοκύριακο συνδυάζοντας πεζοπορία και ιστιοπλοΐα, βουνό και θάλασσα! Η εκδρομή αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να πάρουν μια μικρή γεύση από τις δραστηριότητες των δυο σωματείων.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από την Παρασκευή το βράδυ που έφυγαν δυο ιστιοφόρα, το σκάφος «Νέαρχος» και το σκάφος «Ακάστη», από την Μαρίνα Ρεθύμνου με προορισμό την Γραμβούσα. Τα ξημερώματα του Σαββάτου τα σκάφη έδεσαν στη Γραμβούσα και οι συμμετέχοντες ξεχύθηκαν στο νησί για ξεκούραση και βουτιές στη θάλασσα. Μερικές ώρες αργότερα, το σκάφος «Ακάστη» εξέπλευσε προς τις Μένιες για να επιβιβαστούν και να μεταφερθούν στη Γραμβούσα οι υπόλοιποι συμμετέχοντες που έκαναν πεζοπορία. Όλοι μαζί, ιστιοπλόοι, ορειβάτες αλλά και άνθρωποι χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε κάποιο από τα δυο σωματεία απόλαυσαν και διασκέδασαν την ομορφιά της φύσης και της ομαδικότητας μέχρι την επόμενη μέρα.

Την Κυριακή μετά από μια βουτιά στα υπέροχα νερά της Γραμβούσας, αναχώρησαν τα σκάφη με προορισμό την Μαρίνα Ρεθύμνου κάνοντας στάση στις Μένιες για αποβίβαση μερικών συμμετεχόντων. Στην επιστροφή συντρόφεψαν τα σκάφη παιχνιδιάρικα δελφίνια δημιουργώντας υπέροχες εικόνες, μεταξύ γαλήνιας θάλασσας, ηλιοβασιλέματος και πρόσωπα να χαμογελούν και να απολαμβάνουν αυτά που μας δίνει απλόχερα η φύση.

Η απόδραση αυτή με την συνεργασία του Ιστιοπλοϊκού και Ορειβατικού ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ της Κυριακής δίνοντας το μήνυμα ότι η φύση, βουνό και θάλασσα που μας δίνεται απλόχερα είναι καλό να την γνωρίζουμε και να δραστηριοποιούμαστε ώστε να παίρνουμε ανάσες αισιοδοξίας στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Μέσα από τα σωματεία μπορούμε όλοι να απολαμβάνουμε τις ομορφιές της φύσης αφήνοντας πίσω τα προβλήματα της καθημερινότητας.