ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Το Σαββάτο 25 Ιανουαρίου 35 φίλοι του βουνού ανηφόρισαν προς το καταφύγιο Τουμπωτός Πρίνος του Ψηλορείτη. Αφού εγκλιματίστηκαν στους χώρους του καταφυγίου, με τη συνοδεία λύρας και μαντολίνου, καλής παρέας και κρητικών εδεσμάτων, καλωσόρισαμε

τη βραδινή χιονόπτωση, η οποία μεταμόρφωσε το ορεινό τοπίο μέσα σε λίγες ώρες.

Το επόμενο πρωί ακολούθησε ανάβαση 30 πεζοπόρων προς την κορυφή Τίμιος Σταυρός. Λόγο έντονων καιρικών συνθηκών η ομάδα δεν έφτασε στην κορυφή, όμως έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα σε μοναδικό ολόλευκο τοπίο.

Στο μεταξύ, στο καταφύγιο γινόταν η προετοιμασία για την υποδοχή των πιο τολμηρών φίλων του ορειβατικού συλλόγου οι οποίοι αψήφησαν τον καιρό και ανέβηκαν στο καταφύγιο το μεσημέρι της Κυριακής. Φέτος το καθήκον του μάγειρα ανέλαβε εθελοντικά, αλλά με μεγάλη επιτυχία ο Γιώργος Γεωργιάδης.Το κρασί ήταν προσφορά του κ. Αγγελογιαννάκη και το “ορειβατικό ψωμί” του Δημήτρη.

Συνολικά 85 άτομα, γευμάτισαν, τραγούδησαν και απόλαυσαν την περιποίηση των οικοδεσποτών, την θαλπωρή του καταφυγίου και την ομορφιά του τοπίου.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί τους δωροθέτες (Extreme sports, Kέντρα Ξένων Γλωσσών Φήταμ, Μ. Τρούλλη, Ψαρρός Sports, Ι.Λ.Ε.Ρ., PLUS PC, Υιοί Κουμνά, Ενυδρείο, Φ. Φήταμ, Μ. Τζανουδάκη, Γ. Βασιλάκης, Σ. Παππά, Ζαχαροπλαστείο Λαγουβάρδος, Ζαφειράκης, Σκουλουφιανάκης, Αφοί Γρηγοράκη, Αφοί Ζουμπουλάκη), το κοσμηματοπωλείο Golden Corner που πρόσφερε το “φλουρί” όπως κάθε χρόνο.

Περισσότερο από όλους ευχαριστούμε τους εθελοντές που βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην διοργάνωση και τους φίλους του Συλλόγου για την παρουσία τους.

Ευχόμαστε για το 2014 να είναι μια χρονιά “πλούσια” σε δραστηριότητες και εξορμήσεις.

Δ.Σ. ΕΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ