ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Κοπή πιτας του Ορειβατικού Συλλόγου Ρεθύμνου

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου ο Ε.Ο.Σ. Ρεθύμνου μάζεψε τα μέλη και τους φίλους του στο καταφύγιο “Τουμπωτός Πρίνος” στον Ψηλορείτη και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2013 σε χιονισμένο φόντο.

Το καταφύγιο ήταν ανοιχτό από το Σάββατο για να υποδεχτεί όσους ήθελαν να περάσουν το βράδυ με καλή παρέα μπροστά στο τζάκι. Αρκετοί ήταν αυτοί που ξύπνησαν νωρίς το πρωί για να περπατήσουν ως την παγωμένη κορφή “Τίμιος Σταυρός”. Ο καιρός ήταν καλός και το χιόνι ξεκινούσε από χαμηλά, δίνοντας τις καλύτερες προυποθέσεις για μια χειμερινή ανάβαση.

Κοπή πιτας του Ορειβατικού Συλλόγου Ρεθύμνου

Σιγά σιγά κατέφθαναν στο καταφύγιο οι φίλοι ορειβάτες και μη και μέχρι τη μία που είχε οριστεί η εκδήλωση είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 80 άτομα, αριθμός μεγαλύτερος των προσδοκιών μας αφού ο δρόμος από το χωριό Κουρούτες προς το καταφύγιο δεν ήταν ιδιαίτερα προσιτός λόγο του χιονιού.

Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιώργος Βασιλάκης. Το φλουρί αντιστοιχούσε σε ένα χρυσό κόσμημα, προσφορά του χρυσοχοείου GOLD CORNER που συμβολικά παρίστανε ένα ζευγάρι πέδιλα του σκι, έτυχε στον κ.Κώστα Τζωρτζίνη. Ακολούθησε πλούσιο γεύμα με επίκεντρο την καθιερωμένη “ορειβατική” φασολάδα. Μάγειρας και φέτος ήταν ο Βαγγέλης Βαβουδάκης με το επιτελείο του και τους ευχαριστούμε.

Ο Σύλλογος μας ελπίζει ότι και το νέο έτος θα συνεχίσει να προσφέρει ορειβατικές-πεζοπορικές και αναρριχητικές εμπειρίες στους Ρεθυμνιώτες. Ευχαριστούμε αυτούς που με οποιονδήποτε τρόπο βοήθησαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης και φυσικά όσους αψήφησαν τις δυσκολίες και ανέβηκαν μέχρι το καταφύγιο μας, ειδικά τους γείτωνες Κουρουτιανούς που ήρθαν με τα δώρα τους για να γιορτάσουμε μαζί την έναρξη του νέου ορειβατικού έτους. Ευχόμαστε καλή χρονιά και καλές αναβάσεις σε όλους!