Ο.Π. Κρήτης της ΚΝΕ: Με τον «Οδηγητή» στο χέρι, «Ο αγώνας τώρα δυναμώνει»

Σε κλίμα ενθουσιασμού σήμερα το πρωί τα μέλη της ΚΝΕ σε όλη την Κρήτη, συνάντηθηκαν από το πρωί στα σημεία που είχαν ορίσει οι οργανώσεις σε κάθε νομό, προμηθεύτηκαν τα φύλλα με βάση τα πλάνα τους και ξεκίνησε η μάχη για την διακινήσουν το φύλλο του «Οδηγητή» Μάη.

Από την πρώτη μέρα δόθηκε με επιτυχία η μάχη της εξόρμησης. Οι οργανώσεις συγκρότησαν κλιμάκια νέων στους δρόμους των μεγάλων πόλεων , τα στέκια νεολαίας, τις κεντρικές πλατείες, τους χώρους δουλειάς καθώς και σε χωριά της Κρήτης. Η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμή με ιδιαίτερες αναφορές στην σημαντική παρέμβαση της Πρωτομαγιάς που έκλεψε τις εντυπώσεις καθώς και στην συζήτηση για τα πολλά προβλήματα που απασχολούν τους νέους αυτή την περίοδο.

Οι φοιτητικές οργανώσεις δώσανε τον τόνο με πανό και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σε κεντρικά σημεία των πόλεων για να φτάσει σε όλο και περισσότερους νέους το μήνυμα του οδηγητή « Ο Αγώνας τώρα δυναμώνει». Φάνηκε και από την συζήτηση ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις και πλαταίνει ο προβληματισμός γύρω από το «αν γίνεται αλλιώς» , «αν υπάρχει άλλος δρόμος», , για το αν μπορούμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς κρίσεις και πολέμους αν μπορούν να συναντηθούν με τις ιδέες μας στον αγώνα που τώρα δυναμώνει.

Οι οργανώσεις νέων εργαζομένων οργάνωσαν εξορμήσεις σε όλους τους μεγάλους χώρους δουλειάς, μεγάλες αλυσίδες στον επισιτισμό, που το προήγουμενο διάστημα δώσανε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους την μάχη στις συνθήκες της πανδημίας. Ταυτόχρονα σε όλο και περισσότερους νέους εργαζομένους συναντούσαμε το «ευτυχώς που υπάρχει το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ» , κάνοντάς τους το κάλεσμα, να δυναμώσει τώρα η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς.

Οι μαθητικές οργανώσεις από το πρωί συμμετείχαν στις τιμητικές εκδηλώσεις των Κομματικών Οργανώσεων με αφορμή και την σημερινή μέρα που είναι ιδιαίτερη αφού τιμάμε τα 75 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών , ημέρα τιμής, μνήμης, υπόκλισης στα εκατομμύρια νεκρών που έπεσαν στην μάχη για την ήττα του ναζισμού, μέρα υπενθύμισης της δύναμης που έχει ο λαός να παλέψει για μια άλλη κοινωνία. Εξασφάλισαν το φύλλο να φτάσει στους συμμαθητές τους που από Δευτέρα ξεκινούν τα σχολεία , με την συζήτηση να κατευθείνεται στο αν το σχολείο θα είναι σε θέση να λειτουργήσει με τα απαραίτητα μέτρα , με τις τόσες ελλείψεις του προηγούμενου διαστήματος να μην έχουν καλυφθεί.

Η πρώτη μέρα ήταν ενθαρυντική με τις οργανώσεις να είναι σε τροχιά κάλυψης του πλάνου τους, η μάχη συνεχιζεται.Τις επόμενες μέρες ταυτόχρονα με τη μελέτη, συνεχίζουμε τη μάχη της διακίνησης χωρίς να αφήνουμε ούτε λεπτό χαμένο, με στόχο να δωθεί μέχρι και το τελευταίο φύλλο και η συζήτηση να φτάσει σε κάθε σχολείο , χώρο δουλειάς και σπίτι νέου.