ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Π. Πολάκης για την απαράδεκτη κληση που έλαβε λόγω μήνυσης που κατέθεσε ο Μ. Φουρθιώτης

«Αυτό που συνέβη σήμερα συνιστά τον απόλυτο εξευτελισμό Δικαιοσύνης και Αστυνομίας στο κράτος της “Μητσοτάκης Α.Ε.”». Με αυτό τον τίτλο ξεκινάει η ανάρτηση του Βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλου Πολάκη σε λογαριασμό του στα social media… και συνεχίζει εξηγώντας:

«Γυρνώντας στο σπίτι από την ψηφοφορία που συγκρότησε στη Βουλή την εξεταστική για τη λίστα Πέτσα και τις δημοσκοπικές εταιρείες, βρήκα αυτό το χαρτί να με περιμένει. Με το έγγραφο αυτό, με καλούν την Παρασκευή 19-11-2021 στο κτίριο της Ασφάλειας Αττικής, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο “Τμήμα Προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος”! 

Σκοπός της κλήσης είναι να δώσω ανωμοτί κατάθεση στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από παραγγελία εισαγγελέα, λόγω μήνυσης που κατέθεσε ο Φουρθιώτης για “εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω Διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση”!

Και ρωτάω τα εξής:

1) Ποιος είναι αυτός ο εισαγγελέας που αναθέτει τέτοια προκαταρκτική εξέταση για μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου χωρίς να ζητήσει πρώτα άρση ασυλίας από τη Βουλή;

2) Ποιος είναι αυτός ο εισαγγελέας που αναθέτει αυτήν την προκαταρκτική εξέταση που αφορά μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο Τμήμα «Προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος» της Ασφάλειας Αττικής και όχι σε κάποιο τακτικό ανακριτή;

3) Ποιος είναι αυτός ο εισαγγελέας, που με μηνυτή τον φυλακισμένο για πέντε μήνες για σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων Μένιο Φουρθιώτη (τον οποίο είχα αποκαλύψει ότι πήρε εκατοντάδες χιλιάδες € παράνομα από το πρόγραμμα “Συνεργασία” και από τις επιστρεπτέες προκαταβολές σε μαϊμού επιχειρήσεις του… και ότι είχε παράνομα φύλαξη πολλών αστυνομικών…), με καλεί να δώσω κατάθεση στο τμήμα που ερευνά υποθέσεις που σχετίζονται με  το δημοκρατικό Πολίτευμα;

4) Ποιοι είναι αυτοί οι αστυνομικοί υπάλληλοι και οι προϊστάμενοί τους, που τολμούν και καλούν Βουλευτή να δώσει εξηγήσεις σε προανάκριση στο τμήμα αυτό; (πάλι χωρίς να υπάρχει άρση ασυλίας!)

Οι εξηγήσεις είναι δύο:

  • Είτε πρόκειται για ηλίθιους 
  • Είτε έχουμε χούντα Μητσοτάκη (που “κρατάει” κάποιους ο Φουρθιώτης και “χορεύουν”)

Συμπεράσματα:

  • Την Παρασκευή δεν θα πάω (έχω και προγραμματισμένο χειρουργείο)
  • Ζητώ την παραδειγματική τιμωρία, τόσο του Εισαγγελέα που διέταξε αυτήν την προανάκριση, χρεώνοντάς τη μάλιστα στο τμήμα Προστασίας του Πολιτεύματος, όσο και των αστυνομικών υπαλλήλων που υπέγραψαν την κλήση σε ανωμοτί κατάθεση.
  • Φέρτε τη μήνυση του Φουρθιώτη στη Βουλή. Θέλω να δω 158 βουλευτές της ΝΔ και έναν του ΚΙΝΑΛ να ψηφίζουν την άρση ασυλίας μου, επειδή έβγαλα στη φόρα τις βρωμιές και τα λεφτά που πήρε ο Φουρθιώτης! > Μητσοτάκη θα πέσεις και θα γλεντάει όλη η χώρα!»