ΑΠΟΨΕΙΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΗΓΙΝΙΩΤΗΣ

O «Παραμυθάς με το νταούλι» του Θοδωρή Ρηγινιώτη δωρεάν, σε ηλεκτρονική μορφή!

Ο «Παραμυθάς με το νταούλι» είναι το πρώτο βιβλίο του Θοδωρή Ρηγινιώτη και περιλαμβάνει παραμύθια δικής του έμπνευσης, σε παραδοσιακά μοτίβα, γραμμένα σε κρητικό δεκαπεντασύλλαβο. Εκδόθηκε το 1998, όταν ο συγγραφέας ήταν 27 χρονών, από την Πολιτιστική Ένωση «Κρητόπολις», που εξέδιδε και το ομώνυμο κρητολογικό περιοδικό.

Αρκετά από τα ποιήματα που περιέχει γράφτηκαν σε σκοπιές τα έτη 1995-1996, όταν ο συγγραφέας υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, αφού είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το βιβλίο σχεδιάστηκε με μεγάλη αγάπη από την κυρία Έλενα Νταντή και εκτυπώθηκε στο Ρέθυμνο από τις εκδόσεις «Ο Ραδάμανθυς». Μετά τα παραμύθια περιλαμβάνει εκτεταμένο λεξιλόγιο των κρητικών λέξεων των ποιημάτων (γλωσσάρι), που έγινε με τις υποδείξεις του αξέχαστου Ρεθεμνιώτη γιατρού και διαπρεπούς μελετητή της κρητικής διαλέκτου Μιχάλη Καυκαλά.

Το βιβλίο γνώρισε μεγάλη απήχηση και έχει εξαντληθεί εδώ και χρόνια. Επειδή όμως συνεχίζει να εκδηλώνεται ενδιαφέρον για την ανάγνωσή του, ο συγγραφέας το διαθέτει δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του Rethemnos.gr για κάθε φίλο της κρητικής παράδοσης και της κρητικής διαλέκτου, των παραμυθιών και της ποίησης.

Κατεβάστε το με ένα κλικ εδώ.