ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο ΠΟΥΠΟΥΛΑΝΘΡΩΠΟΣ – Η μαύρη κωμωδία για την παιδική κακοποίηση παρουσιάζεται στο Ρέθυμνο

Ο χώρος πολιτισμού «Σημείο» παρουσιάζει την σκληρή, μαύρη κωμωδία του Ιρλανδού, Μάρτιν Μακνόντα για την παιδική κακοποίηση.

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι που η μητέρα του και ο πατέρας του δεν του έδιναν παρά αγάπη…. Ήταν η ημέρα των γενεθλίων της, όταν ένα σημείωμα γλίστρησε κάτω από την πόρτα του κλειδωμένου δωματίου, ένα σημείωμα που έγραφε «Εσένα σε αγαπούν κι εμένα με βασανίζουν για επτά ολόκληρα χρόνια και ο μόνος λόγος ένα καλλιτεχνικό πείραμα που πέτυχε…». Το σημείωμα είχε υπογραφή «Η αδερφή σου» και ήταν γραμμένο με αίμα…»

Υπόθεση:

Μία συγγραφέας, σε ένα αυταρχικό καθεστώς, και η διανοητικά στερημένη αδερφή της, ανακρίνονται από 2 αστυνομικούς, καθώς οι σκοτεινές ιστορίες που γράφει η πρώτη, παρουσιάζουν ομοιότητες με μια σειρά παιδικών δολοφονιών , που συμβαίνουν στην πόλη. Μια ιστορία, όπου πραγματικότητα και ψευδαίσθηση μπλέκονται. Μικρές σκοτεινές ιστορίες με ήρωες παιδιά, αλλά όχι για παιδιά. Ένα συναρπαστικό, τρομακτικό, καθηλωτικό παραμύθι για τη ζωή, για την τέχνη, τη διαφορετικότητα, τη βία και την κακοποίηση.

Το έργο διακρίθηκε ως το καλύτερο νέο θεατρικό έργο με το Βραβείο Olivier το 2004, τιμήθηκε με το βραβείο Drama Desk Award 2004-2005 εξαιρετικού θεατρικού έργου το 2005, ενώ την ίδια χρονιά υπήρξε υποψήφιο ως το καλύτερο θεατρικό έργο για το Βραβείο Tony.

Συντελεστές

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπλέτας
Επιμέλεια κίνησης: Χριστιάνα Μαυροματάκη
Ενδυματολογική επιμέλεια : Μαρία Βιβιλάκη
Ειδικός σχεδιασμός κοστουμιών: Στέλιος Ρουκουνάκης
Σκηνικό: Γιάννης Τσουπάκης
Μουσική: Αντώνης Ζαχαράκης
Φωτογραφίες – video: Ble Productions

Παίζουν: Ελένη Βαρούχα, Μυρτώ Μαρκάκη, Μαρία Παπαδάκη, Ιωάννα Χόμπη

Συμμετέχουν: Μαρία Βιβιλάκη, Χριστιάνα Μαυροματάκη

Eυχαριστούμε: Κυριακή Μπεμπή, Μαρία Βιβιλάκη, Δραμουντάνη Στέφανο (KLEISTRO)

Παραστάσεις 28,29,30 Απριλίου, 1 Μαΐου
21:00
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ γενική είσοδος, 11 ευρώ με φοιτητική έκπτωση.

Σημείο
Πατριάρχου Αθηναγόρα 17, Μισίρια.
Πληροφορίες / κρατήσεις θέσεων: 6983320439
Σελίδα FB: Σημείο / By Ble Productions