ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Ο Ψαρογιώργης και το… post-punk!

Ο Ψαρογιώργης και το... post-punk!O Γιώργος Ξυλούρης είναι ένας θρυλικός Κρητικός μουσικός και ο Jim White ένας μουσικός-σύμβολο της underground μουσικής σκηνής. Ο Guy Picciotto των Fugazi έχει κάνει την παραγωγή στο άλμπουμ ‘Goat’, το οποίο συγκεντρώνει αυτές τις ετερόκλητες και εμπνευσμένες προσωπικότητες δημιουργώντας κάτι αναμφισβήτητα φρέσκο και καινούργιο.

Ο Γιώργος Ξυλούρης γεννήθηκε σε μία ελληνική οικογένεια μουσικών ασύγκριτου αναστήματος. Ο θείος του, Νίκος Ξυλούρης, είναι εύλογα ένας από τους πιο εμβληματικούς Έλληνες ερμηνευτές όλων των εποχών. Ο πατέρας του, Αντώνης Ξυλούρης, γνωστός ως Ψαραντώνης, είναι ένας παγκοσμίου φήμης τραγουδιστής και λυράρης που ‘παραμερίζει’ τα όρια της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής. Ο Γιώργος μεγάλωσε παίζοντας λαούτο και πέρασε την νεότητά του συνοδεύοντας τον Ψαραντώνη σε πολλές από τις πιο σημαντικές ηχογραφήσεις και παραστάσεις, για να ‘οδηγήσει’ στην συνέχεια, αρκετά δικά του μουσικά σύνολα και να συμμετάσχει σε περισσότερα από 70 άλμπουμ.

Ο Jim White αναδύθηκε από την Αυστραλέζικη post-punk σκηνή για να γίνει ένας από τους πολυαγαπημένους και άμεσα αναγνωρίσιμους ντράμερ σήμερα. Περισσότερο γνωστός για τον μακρόχρονο ρόλο του στους Dirty Three, είναι ένας ισχυρός και πρωτότυπος οργανοπαίχτης που έχει ‘ανθίσει’ σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους. Ο White έχει συνεργαστεί, περιοδεύσει και ηχογραφήσει με ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών όλα αυτά τα χρόνια, που περιλαμβάνει τους Nick Cave, Cat Power, PJ Harvey, Will Oldham, Billy Callahan και πολλούς άλλους.

Η προσθήκη του Guy Picciotto στην παραγωγή ήταν το τελευταίο κομμάτι του πάζλ, και είναι η αρχή αυτού που μοιάζει να γίνεται μία διαρκής συνεργασία, και μία από τις πιο εκφραστικές και προσωπικές στην μακρά σταδιοδρομία των μουσικών.

Για τους θαυμαστές της διεθνούς folk και world music, της κιθάρας, του αυτοσχεδιασμού, της avant-garde και πολλών ακόμα μουσικών ιδιωμάτων.

Xylouris White “Psarandonis Syrto” (A film by Jem Cohen)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rQipk3cH-SI[/youtube]

[πηγή avopolis.gr]