ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμος στον Ι.Ν. Μυστικού Δείπνου (Αγία Τράπεζα) στην Καλανδαρέ Μυλοποτάμου

Την Τετάρτη, 18η Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Νικηφόρο, και τον Εφημέριο της Ενορίας Πασσαλιτών Μυλοποτάμου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Πολυχρόνη Μπάταλη, επισκέφθηκε και προσεκύνησε τον Ιερό Ναό του Μυστικού Δείπνου (Αγία Τραπέζα), εξωκκλήσιο της Ενορίας Πασσαλιτών στον οικισμό του Καλανδαρέ.

Κατά την επίσκεψη, στην οποία παρέστησαν ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτριος Κόκκινος και οι μηχανικοί κ. Παπαδάκη και κ. Κυμιωνής, ο Επίσκοπός μας επέβλεψε τις εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του εν λόγω Ιερού Ναού και επεσήμανε σημεία, τα οποία πρέπει να διευθετηθούν για την ολοκλήρωση του έργου και την ανάδειξη του μοναδικού τούτου σε οικουμενικό επίπεδο Ναού, που είναι αφιερωμένος στο θείο γεγονός της παράδοσης του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας κατά τον Μυστικό Δείπνο.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας και Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας για την καλύτερη δυνατή διευθέτηση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ανάγκη της ολοκλήρωσης του έργου, προκειμένου το προσκύνημα αυτό να είναι προσβάσιμο σε πολλούς ανθρώπους από την Κρήτη και όχι μόνο.