ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος στην ενορία Αγίου Ελευθερίου Ατσιοποπούλου

Το πρωί της Κυριακής, 15ης Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ατσιποπούλου, συμπαραστατούμενος υπό των Εφημερίων της Ενορίας, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρων Εμμανουήλ Γιαννούλη και Μιχαήλ Μυστράκη και των Ιερολ. Αρχιδιακόνου Κωνσταντίνου Ζουμπεράκη και Διακόνου Ελευθερίου Στριλιγκά, συμπροσευχομένου και του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννου Λελεδάκη.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε ευλογητικό γράμμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στον απερχόμενο, επί σειρά πενήντα και πλέον ετών, Προϊστάμενο της Ενορίας Αγίου Ελευθερίου Ατσιποπούλου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Γιαννούλη, και εξέφρασε προς αυτόν την ευαρέσκεια και την ευχαριστία της Τοπικής μας Εκκλησίας για την πολυετή και καλλίκαρπη διακονία του στην Ενορία αυτή. Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον π. Εμμανουήλ, μαζί με το ευλογητικό γράμμα της Ιεράς Μητροπόλεως και μικρό αναμνηστικό δώρο.

Τον απερχόμενο Προϊστάμενο χαιρέτισε με λόγους αγάπης και τιμής ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Μυστράκης, ο οποίος αναλαμβάνει νέος Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, προκειμένου να συνεχίσει την διακονία της Ενορίας αυτής.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τόσο τον π. Εμμανουήλ όσο και τον π. Μιχαήλ, ευχόμενος προς τον νέο Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου να αξιοποιήσει όλα τα χαρίσματά του επ’ αγαθώ της Ενορίας Ατσιποπούλου, μιας Ενορίας δυναμικής, που καταστολίζει, όπως σημείωσε ο Επίσκοπός μας, τον χάρτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο π. Εμμανουήλ Γιαννούλης δέχθηκε τα συγχαρητήρια, τις ευχές και τις ευχαριστίες όλου του πυκνού εκκλησιάσματος.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ρεθύμνης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ατσιποπούλου κ. Αλέξανδρος Παπαλεξάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιποπούλου κ. Μιχαήλ Σπιθουράκης, νέοι και νέες του Πολιτιστικού Συλλόγου με παραδοσιακές κρητικές ενδυμασίες και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών.