ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Σύλλογος «Αρκάδι» αποχαιρετά τον Δημήτρη Αρχοντάκη

Συγκλονισμένοι οι απόδημοι Ρεθεμνιώτες από την θλιβερή είδηση της απώλειας του Δημήτρη Αρχοντάκη τέως Δημάρχου Ρεθύμνου και επίτιμου μέλους του ιστορικού συλλόγου των αποδήμων Ρεθυμνιων της Αττικής απέστειλαν τω κατωθι ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ιστορικού Συλλόγου των αποδήμων Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ», μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του Δημητρίου Αρχοντάκη , καθηγητή φιλολόγου και τέως δημάρχου Ρεθύμνου επι πολλά έτη, συνήλθε εκτάκτως σήμερα την 4η Μαΐου 2021, σε συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω της πανδημίας, εκφράζοντας τη βαθύτατη οδύνη του για την απώλεια του αναμορφωτή της πόλεως του Ρεθύμνου, του φιλόπατρη Ρεθεμνιώτη, του οραματιστή και ανοικτού πνεύματος προσωπικότητα εως την τελευταία αναπνοή της ζωής του.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ κος Γεώργιος Βλατάκης κατόδυνος επεσήμανε ότι ο σύλλογος των αποδήμων Ρεθεμνιωτων έχασε έναν από τους εκλεκτούς φίλους του αλλά και έναν επίλεκτο επίτιμο μέλος του: υπήρξε καταξιωμένος επιστήμων, αστείρευτη πηγή εμπνεύσεων και δημιουργιών για το Ρέθυμνο, δάσκαλος πολλών Ρεθεμνιωτών ,με εγνωσμένο κύρος, άρτια πνευματική κατάρτιση και ήθος, μειλίχιος, αξιοπρεπής, σεμνός, προσηνής, αγαπητός σε όλους τους Ρεθεμνιώτες και όχι μόνον. Όσοι είχαμε την τύχη και την τιμή να συνεργαστούμε μαζί του, γνωρίζουμε ότι ήταν ακαταπόνητος Ρεθεμνιώτης, ρέκτης της κρητικής διαλέκτου. Ο σύλλογος μας είναι από τους μοναδικούς συλλόγους που τον τίμησε , σε μια υπέρλαμπρη εκδήλωση στην Αθήνα στις 19-01-2019 , κυρίως για την προσφορά του στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Κρήτης.

ΤΟ ΔΣ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην σύζυγο του Αργηνή τα παιδιά του και τα εγγόνια του, ενώ αποφάσισε σύσσωμο:

  1. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον κρητικό τύπο
  2. Να διαθέσει χρηματικό ποσό για την έκδοση του τόμου αφιερωμένου στην κρητική διάλεκτο υπό τον τίτλο «ΑΙ ΓΕΝΕΑΙ ΑΙ ΠΑΣΑΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ», όπου συμμετέχει με φωτογραφία μαζί με τις αγαπημένες εγγονές του. (Η απόφαση έλαβε αρ. 133/2021).