ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Σύλλογος των Ρεθυμνίων της Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» συμμετέχει στην έκθεση με θέμα τον Ελληνικό Πολιτισμό και την Παράδοση

Ο ιστορικός σύλλογος των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» συμμετέχει για πρώτη φορά σε έκθεση που έχει ως θέμα του τον Ελληνικό Πολιτισμό και Παράδοση, υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 εως 14 Απριλίου 2019 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) .

Πρόκειται για μια έκθεση θεσμό στα ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα , με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου , σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους , οι εκθέτες έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τον αυθεντικό λαϊκό πολιτισμό μέσα από διαφορές προοπτικές και δυνατότητες.

Στόχος της έκθεσης είναι η συνεργασία των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης με τους κατά τόπους γνήσιους εκφραστές του λαϊκού πολιτισμού, όπως τους πολιτιστικούς συλλόγους, λαογραφικά μουσεία, πολιτιστικούς οργανισμούς, καθώς και με φυσικά πρόσωπα όπως λαϊκούς τεχνίτες , συγγραφείς, λαογράφους , ερευνητές της παράδοσης.

Μέσα από τη διοργάνωση της Έκθεσης για τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό θα αναδειχθεί το γνήσιο λαϊκό πνεύμα και η λαϊκή δημιουργία, τέχνη και κληρονομιά και θα τιμηθούν για την προσφορά τους  στην τοπική και περιφερειακή οικονομία όλοι όσοι ασχολούνται με το λαϊκό πολιτισμό.

Παράλληλα με την έκθεση θα λάβουν χώρα λαϊκά δρώμενα και εκδηλώσεις από πολιτιστικούς φορείς, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον αυθεντικό τοπικό λαϊκό πολιτισμό μέσα από χορευτικές παρουσιάσεις, συναυλίες παραδοσιακής μουσικής, αναπαραστάσεις εθίμων, λαϊκό θέατρο και πολλά άλλα από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας

Ο σύλλογος μας για πρώτη φορά θα συμμετάσχει σε μια τέτοια έκθεση , παρουσιάζοντας κυρίως τα λευκώματά που κατά καιρούς έχει εκδώσει με έμφαση το φετινό λεύκωμα αφιέρωμα στον Ερωτοκριτο και την κρητική διάλεκτο . Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε στο ευρύ κοινό ότι ο ιστορικός σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» παράγει πολιτισμό και τιμά την παράδοση και τους σκοπούς του.

Παράλληλα στην έκθεση αυτή μαζί μας θα εκθέσουν έργα τους οι Ρεθύμνιες, η χαράκτρια Ελένη Τζιφακη Μισιρλή κυρίως με κοσμήματα εμπνευσμένα από τον κρητικό πολιτισμό καθώς και η Αριστέα Βερνάδου με χειροποίητες  κατασκευές στεφάνων γάμου και άλλων καλλιτεχνη-μάτων.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Εγκαίνια Παρασκευή 12/4/19: 16:00 – 21:00| Σάββατο 13/4/19: 10:00 – 21:00 | Κυριακή 14/4/19: 10:00 – 21:00

Είσοδος 2€, Δωρεάν είσοδος για ΑΜΕΑ και παιδιά έως 12 ετών.