ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ρεθύμνου στο πλευρό των γιατρών, του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ρεθύμνου αποτελούμενο από τον συντονιστή της Ν.Ε. Θοδωρή Δουλουμπέκη και τα μέλη Όλγα Αντωνουσάκη, παπά Γιάννη Βάθη, Θωμά Κρεβετζάκη, Χρυσούλα Μανουσάκη, Γιώργο Τρούλη και τον αναπληρωτή συντονιστή της ΟΜ Ρεθύμνου Γιάννη Αποστολάκη καθώς και αρκετά μέλη του κόμματος συμμετείχε στην κινητοποίηση των σωματείων γιατρών και εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου που πραγματοποιήθηκε έξω από το ΓΝΡ την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021.

Ενώ επί 1,5 χρόνο η Κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να στηρίξει το ΕΣΥ με προσλήψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, τώρα επιδιώκει να το αποψιλώσει και να το οδηγήσει σε σταδιακή ιδιωτικοποίηση την στιγμή μάλιστα που η παταγώδης αποτυχία του επιτελικού κράτους της δεξιάς μας οδηγεί στο νέο 4ο κύμα της πανδημίας.

Η αυτονόητη ανάγκη μαζικού εμβολιασμού των πολιτών και δη των υγειονομικών που έρχονται σε επαφή με ασθενείς δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι διάλυσης του ΕΣΥ με αναστολή εργασίας και περικοπές μισθών εργαζομένων για να μπουν ιδιώτες. Είναι προφανές πως το εμβόλιο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα όπλα προστασίας από τον κορονοϊό. Όμως το έλλειμμα εμβολιασμού που προκύπτει σήμερα σε ολόκληρη την κοινωνία και σε όλες σχεδόν τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες του πληθυσμού δεν το λύνει η υποχρεωτικότητα και η αναγκαστική – εκβιαστική επιβολή, αλλά η σοβαρή εκστρατεία ενημέρωσης και οι πρωτοβουλίες ενθάρρυνσης της συλλογικής ευαισθητοποίησης απέναντι στον κορονοϊό. Αντίθετα ο καταναγκασμός στον εμβολιασμό με ποινές, όπως η περικοπή μισθού ή η απόλυση, θέτει σε κίνδυνο τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία. Ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για μαζικά πογκρόμ απολύσεων με κάθε αιτία και αφορμή που θα χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ ως “αντικοινωνική συμπεριφορά”.

Ως Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Ρεθύμνου, σταθερά προσανατολισμένοι αναφανδόν υπέρ της υποστήριξης και ενίσχυσης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία, πρόνοια κλπ) που οφείλει να παρέχει το κράτος, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου και του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝ Ρεθύμνου.

Σήμερα απαιτείται ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων για να υπερασπιστούμε εργασιακά δικαιώματα, δημοκρατικές κατακτήσεις και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ.