ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ο τυφώνας Σάντι φτάνει στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ

Ο τυφώνας Σάντι ακόμη δεν χτύπησε την ξηρά σε Νιου Τζέρσεϊ -όπου θα είναι το επίκεντρο- και σε Νέα Υόρκη και οι δυο πολιτείες δέρνονται από ισχυρούς ανέμους, παράκτιες περιοχές πλημμυρίζουν -λόγω ανόδου της στάθμης των υδάτων-, δεκάδες χιλιάδες άτομα έμειναν ήδη χωρίς ηλεκτρισμό, μισό περίπου εκατομμύριο κάτοικοι αναγκάστηκαν να μετακινηθούν σε ασφαλέστερους χώρους και η πόλη της Νέας Υόρκης, που δεν κοιμάται ποτέ, είναι ερημωμένη

Οι εικόνες είναι πρωτοφανείς. Εκτός λειτουργίας είναι το μετρό της πόλης και τα τρένα, ακινητοποιημένα είναι τα λεωφορεία και στους δρόμους κυκλοφορούν ακόμη ορισμένα ταξί και οχήματα της αστυνομίας, του στρατού, της πυροσβεστικής και των δημοτικών υπηρεσιών.

Ο τυφώνας Σάντι αναμένεται να χτυπήσει την περιοχή τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (ώρα Ελλάδας). Εκτός από πλημμύρες, υλικές ζημιές και καταστροφή εκατομμυρίων δέντρων, οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να διακοπεί ο ηλεκτρισμός για το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης, ενώ η αποκατάσταση των ζημιών μπορεί να χρειαστεί αρκετές μέρες, όπως και οι ζημιές που θα υποστεί το σύστημα του μετρό και των τρένων από τα αλμυρά νερά του ωκεανού.