ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Τζαβάρας χάλασε τα σχέδια της ΝΔ στην επιτροπή Θεσμών για τις υποκλοπές

Την κυβερνητική “γραμμή” για ταυτόχρονη εξέταση και των εννέα προσώπων που έχουν κληθεί σήμερα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, “έσπασε” ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος βέβαια εδώ και καιρό έχει διαφοροποιηθεί από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να διαμαρτύρονται για την πρόθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να εξεταστούν μαζί και οι εννέα, καταγγέλλοντας επιχείρηση συσκότισης.

Ο κ. Τζαβάρας συντάχθηκε με την αντιπολίτευση και ως εκ τούτου επέβαλε να “σπάσει” η ακρόαση σε δύο “γκρουπ”.

Πρώτα δηλαδή θα εξετασθούν οι “πρώην”, δηλαδή ο πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο παραιτηθείς διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, οι πρώην διοικητές της υπηρεσίας επί Τσίπρα- Καμμένου και επί Σαμαρά- Βενιζέλου, Γιάννης Ρουμπάτης και Θόδωρος Δραβίλλας και μετά οι “νυν”, δηλαδή ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, οι εισαγγελείς εφετών, Βασιλική Βλάχου και Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Κύκλοι της ΝΔ ανέφεραν, ότι η απόφαση να υπάρξουν δυο χωριστές διαδικασίες για την ακρόαση των μαρτύρων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προήλθε μετά από εισήγηση της πλειοψηφίας.

ΜΕΣΩnews247.gr