ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Βενιζέλος ζητά κυβέρνηση συνευθύνης μέχρι αύριο το βράδυ

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά. Μετά το τετ α τετ των δύο ανδρών ο κ. Βενιζέλος, ζήτησε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης μέχρι αύριο το βράδυ.

Η άριστη λύση, είπε, είναι μία κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με την συμμετοχή των τεσσάρων πολιτικών δυνάμεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτήρισε απολύτως απογοητευτικές και αντιδημοκρατικές τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, «δεν είναι δυνατόν κάποιοι να περιμένουν την αποτυχία της κυβέρνησης, είναι μία στάση εθνικά και κοινωνικά ανεύθυνη», είπε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών, είπε πως ο ελληνικός λαός επέλεξε την παραμονή στο ευρώ αλλά και την διατήρηση των κεκτημένων όπως η Δανεική Σύμβαση με αναθεώρηση των όρων. «Ο ελληνικός λαός, έδωσε εντολή συνεργασίας και συστράτευσης που δεν γίνεται από όλους αντιληπτή», συμπλήρωσε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε πως με την στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ, υποδεικνύει πως τα υπόλοιπα κόμματα οφείλουν να σχηματίσουν μία κυβέρνηση, η οποία όμως θα πρέπει να μην εφαρμόσει άλλες πολιτικές από αυτές της Κουμουνδούρου.