ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ο βρετανικός ουρανός «βυθίστηκε» στο κίτρινο – Εντυπωσιακές εικόνες!

Ο λόγος πίσω από το ασυνήθιστο φαινόμενο είναι η τροπική καταιγίδα Οφηλία μετέφερε σκόνη από τη Σαχάρα, αλλά και καπνό από τις εκατοντάδες πυρκαγιές στην Ιβηρική Χερσόνησο!

Στο κίτρινο χρώμα «βυθίστηκε» ο ουρανός του Λονδίνου τη Δευτέρα, δίνοντας πλούσιο υλικό στους λάτρεις της φωτογραφίας, καθότι οι εικόνες ήταν άκρως εντυπωσιακές.

Ο λόγος πίσω από το ασυνήθιστο φαινόμενο είναι η τροπική καταιγίδα Οφηλία μετέφερε σκόνη από τη Σαχάρα αλλά και καπνό από τις εκατοντάδες πυρκαγιές στην Ιβηρική Χερσόνησο. Η Οφηλία, που υποβαθμίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, από κυκλώνας σε καταιγίδα, στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους στην Ιρλανδία. Οι αρχές της χώρας σημειώνουν ότι ήταν η χειρότερη καταιγίδα που έπληξε την Ιρλανδία εδώ και μισό αιώνα.

“Καθώς ερχόταν η Οφηλία από τις Αζόρες, μάζεψε σκόνη από τη Σαχάρα, από τη Βόρεια Αφρική και σκόνη από τις δασικές πυρκαγιές από την Ισπανία και την Πορτογαλία”, εξήγησε μια εκπρόσωπος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Βρετανίας.

Η κιτρινωπή απόχρωση δημιουργείται από τη σκόνη που βρίσκεται ψηλά στην ατμόσφαιρα. Από το φάσμα των χρωμάτων, το γαλάζιο δεν περνά λόγω της σκόνης, σε αντίθεση με το κόκκινο “και αυτός είναι ο λόγος που ο ήλιος μοιάζει πιο κόκκινος ενώ έχουμε αυτόν τον κίτρινο χρωματισμό”, πρόσθεσε.