ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Ξένιος Ζευς και η Θέμις στην ατζέντα του Βασίλη Σκουντή

Mε τις συναντήσεις με τις διοικήσεις του Συλλόγου Ξενοδόχων του Νομού Ρεθύμνης και του Δικηγορικού Συλλόγου  Ρεθύμνου έκλεισε τον κύκλο των ενημερωτικών επαφών του ο Βασίλης Σκουντής.

Την Τετάρτη, 17 Μαΐου, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής  επισκέφθηκε τα γραφεία του Συλλόγου Ξενοδόχων, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα ζητήματα που απασχολούν τον τομέα από τον πρόεδρο Μανώλη Τσακαλάκη και τα μέλη του ΔΣ.

Η ενημέρωση αφορούσε όλο το φάσμα του επιχειρείν στον ξενοδοχειακό χώρο, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων των Airbnb, του αθέμιτου ανταγωνισμού, της έλλειψης προσωπικού, της επέκτασης της τουριστικής περιόδου και της ανάγκης επέκτασης και βελτίωσης όλων των υποδομών, ενόψει της θεαματικής αύξησης της κίνησης την οποία θα επιφέρουν λειτουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι και του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ο τζίρος της τρέχουσας τουριστικής περιόδου θα κυμανθεί γύρω στα 18 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ μέσω των αεροδρομίων αναμένονται περίπου 6.000.000 αφίξεις στην Κρήτη.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν επίσης το αίτημα του κλάδου για τη μείωση του φόρου εισοδήματος από 22% σε 20%, οι αντιρρήσεις που εγείρονται σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό του Β.Ο.Α.Κ και η φιλοδοξία της επέκτασης της τουριστικής περιόδου στους επτά μήνες.

«Ευχαριστώ πολύ τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Ξενοδόχων του Νομού μας για τον χρόνο που μού διέθεσαν και τη σφαιρική ενημέρωση. Ο τουρισμός αποτελεί βασικό βραχίονα της ελληνικής, της κρητικής και της ρεθυμνιώτικης οικονομίας και ασφαλώς η χώρα που γέννησε τον Ξένιο Δία δεν μπορεί παρά να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους επισκέπτες μας», σχολίασε ο υποψήφιος βουλευτής.

Την Πέμπτη, 18 Μαΐου, ο Βασίλης Σκουντής επισκέφθηκε το Δικαστικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με τα μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου, προεξάρχοντος του προέδρου Θωμά Λεχωβίτη.

Ο υποψήφιος Βουλευτής ενημερώθηκε αναλυτικά για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως το αίτημα μείωσης του ΦΠΑ και η ελέω των μνημονίων, ισχύουσα από το 2015 τακτική διαδικασία δι’ εγγραφών  και χωρίς την εξέταση μαρτύρων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου  αριθμεί 190 μέλη και πέρα από την καθημερινή δικαστική δραστηριότητα στην ατζέντα του βρίσκονται και παράλληλες δράσεις, μάλιστα στους πρώτους πέντε μήνες του 2023 έχει διοργανώσει τρία συνέδρια, με θέματα τους δασικούς χάρτες, τους νέους νόμους στο ποινικό δίκαιο και τη διαμεσολάβηση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ήδη συστήθηκε ομάδα την οποία απαρτίζουν τριάντα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου και θα αναλάβει -με τη θεσμική και ουσιαστική φερεγγυότητα του- τις υποθέσεις των απαλλοτριώσεων των εκτάσεων που θα επιφέρει η κατασκευή του ΒΟΑΚ.

«Ευχαριστώ πολύ τον Δικηγορικό Σύλλογο για τη φιλοξενία και την ενημέρωση που μου πρόσφερε. Σε τέτοιες περιπτώσεις ζηλεύω, επειδή δεν άσκησα ποτέ τη δικηγορία την οποία σπούδασα! Γνώριζα, αλλά συνειδητοποίησα κιόλας για άλλη μια φορά ότι στον τόπο μας διαθέτουμε εξαιρετικούς υπηρέτες της Θέμιδος», τόνισε ο Βασίλης Σκουντής.