ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Υπουργός Παιδείας βρέθηκε στην Αξό Μυλοποτάμου – Θερμή υποδοχή από μαθητές και κατοίκους!

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου της Αξού Μυλοποτάμου έζησαν μια όμορφη και ξεχωριστή εμπειρία καθώς υποδέχτηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του χωριού τους, τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη. Η υποδοχή ήταν γεμάτη χαμόγελα και ζεστασιά, θυμίζοντας στον Υπουργό , όπως ομολόγησε ο ίδιος, τα καλοκαίρια που περνούσε στο χωριό του όταν ήταν και εκείνος παιδί. 

Με αφορμή αυτη την επίσκεψη ο Υπουργός Παιδείας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές και τους δασκάλους του χωριού  αλλα και τους κατοίκους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην εκπαίδευση οι μαθητές του ορεινού Μυλοποτάμου. Για να αποδείξουν τα παιδιά ότι αξίζει να δείξουν ενδιαφέρον στην επαρχία ,  έδωσαν στον Υπουργό ενα  αντίγραφο από εφημερίδα του 2019 που έγραφε για την επιτυχία των μαθητών του Δημοτικού της Αξού στο Πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής που κατέκτησαν την 6 θέση ανάμεσα σε 1177 ομάδες.  

Με αυτό το τρόπο τόνισαν στον Υπουργό την ανάγκη για βελτίωση των τεχνολογικών μέσων και την υποστήριξη για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, τη γνώση και την τεχνολογία. Τόνισαν επίσης, τη σημασία της στελέχωσης των σχολικών μονάδων με εκπαιδευτικούς που έχουν τις δεξιότητες και την όρεξη να μεταδώσουν γνώση στα παιδιά. 

Με μεγάλη συγκίνηση ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αξού, κ. Εμμανουήλ Κουτάντος, η κα. Ειρήνη Κουτάντου Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου και τα μέλη της κοινότητας, κα. Ανδροθέα Πατελάρου, και κα. Αλίκη Κουτάντου, καθώς και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αξού Βρέντζος Ιωάννης , όπως και αρκετοί κάτοικοι του χωριού  ευχαρίστησαν τον Υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, για την τιμή της επίσκεψής τους. 

 Σε ένδειξη εκτίμησης, δώρισαν στον Υπουργό μια εικόνα του τοπικού τους Αγίου του Αγίου Αθανασίου Πατελάρου, ένα βιβλίο με την  σπουδαία ιστορία και την αρχαιολογία της Αξού, και ένα κρητικό μαντήλι. 

Ένας όμορφος μπουφές με κρητικά κεράσματα  περίμενε τους Υπουργούς και την υποψήφια ευρωβουλευτή, κα. Ελεωνόρα Μελέτη, που συνόδευε τον Υπουργό στην επίσκεψή του. Οι μαθητές δώρισαν επίσης στον Υπουργό δύο μεγάλες ζωγραφιές, ένα γλαστράκι βασιλικό και πολλά χαμόγελα.

Ο Υπουργός φεύγοντας υποσχέθηκε ότι θα είναι στο πλευρό τους και θα δει τα αιτήματα τους, ευχαρίστησε για την υπέροχη υποδοχή και τα δώρα που έλαβε και αναχώρησε για τον Δήμο Μυλοποτάμου.