ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

«Όχι, δεν καταρρίφθηκαν UFO!»: Ο Λευκός Οίκος βάζει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι δεν υπάρχει ένδειξη για εξωγήινη δραστηριότητα σχετικά με την κατάρριψη των ιπτάμενων αντικειμένων

Τη στιγμή που τα σενάρια συνωμοσιολογίας και οι μυστικιστικές θεωρίες γιγαντώνουν για τα ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν στις ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος έδωσε κάποιες απαντήσεις και διευκρινήσεις, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ζαν-Πιέρ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για εξωγήινη δραστηριότητα, σχετικά με την κατάρριψη των ιπτάμενων αντικειμένων.

Από την πλευρά του ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλέιας των ΗΠΑ, σημείωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε θέση να γνωρίζουν οτι η Κίνα διαθέτει ένα πρόγραμμα με αερόστατα για συλλογή πληροφοριών που σχετίζεται με τον κινεζικό στρατό.

Μάλιστα, σημείωσε πως το εν λόγω πρόγραμμα που εντοπίστηκε από την κυβέρνηση Μπάιντεν διέφευγε της προσοχής της κυβέρνησης Τραμπ.

Στη συνέχεια ο Κίρμπι υποστήριξε πως επειδή οι ΗΠΑ δεν μπορούσαν με βεβαιότητα να ταυτοποιήσουν τα χαρακτηριστικά των αντικειμένων, ενήργησαν με τεράστια προσοχή έτσι ώστε να προστατεύσουν τα συμφέροντα της χώρας και την εναέρια ασφάλεια.

Ενώ συγκεκριμένα για το περιστατικό του Σαββάτου, ο Κίρμπι ανέφερε ότι οι ΗΠΑ ενήργησαν σε συνεννόηση με την κυβέρνηση του Καναδά, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι υπήρξε προσωπική επικοινωνία του Τζο Μπάιντεν με τον πρόεδρο Τριντό.

Υπενθυμίζουμε, ότι η αμερικανική αντικατασκοπία χαρακτήρισε τα “παράξενα” ιπτάμενα αντικείμενα σαν «κατασκοπευτικό μπαλόνι από την Κίνα», συνδέοντάς τα με το ευρύτερο πρόγραμμα παρακολουθήσεων του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού. Η άποψη των υψηλά ισταμένων στο αρχηγείο του αμερικανικού στρατού ήταν ότι το συγκεκριμένο μπαλόνι συγκέντρωνε στοιχεία γύρω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις ανά τις ΗΠΑ.

Από την πλευρά τους οι Κινέζοι διαμαρτυρήθηκαν, υποστηρίζοντας ως ανυπόστατα τα σενάρια που εμπλέκουν την Κίνα στις υποθέσεις με τα ιπτάμενα αντικείμενα. «Υπερβολική ενέργεια και σοβαρή παραβίαση της διεθνούς πρακτικής» ήταν η τοποθέτηση εκ μέρους του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Παρόλ’ αυτά, η αυτοψία των Αμερικανών στα υπολείμματά του, έδειξε ότι το μπαλόνι διέθετε έλικες και ήταν σε θέση να αλλάζει κατεύθυνση. Επιπλέον, η αμερικανική αντικατασκοπία θεωρεί ότι το συγκεκριμένο μπαλόνι ήταν ένα από τα πάμπολλα μέσα που στέλνει η Κίνα για να παρακολουθήσει κρυφά τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος κατασκοπείας σε περισσότερες από 40 χώρες.