ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Οδικά έργα ύψους 500 χιλ ευρώ ολοκληρώθηκαν στο Δήμο Αγίου Βασιλείου

Περιοχές όπου ολοκληρώθηκαν ή εκτελούνται έργα επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος βρέθηκε στον δρόμο Γιαννού- Αγία Παρασκευή – Παλαιά Μονή Πρέβελη όπου πραγματοποιήθηκε ασφαλτόστρωση – τσιμεντόστρωση συνολικού μήκους 2.800 μέτρων, στη πλατεία του κοιμητηρίου Μύρθιου καθώς και στο δρόμο που συνεχίζει προς Άγιους Ανάργυρους συνολικού μήκους 600 μέτρων στον οποίο εκτελέστηκαν εργασίες βελτίωσης βατότητας και ασφαλτόστρωση.

Τα δυο έργα είχαν προϋπολογισμό ύψους 430.000 ευρώ τα οποία συγχρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Γεωργίας και από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τους δρόμους που αποδόθηκαν για χρήση στην τοπική κοινωνία και τόνισε ότι ήταν αναγκαίες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της προσβασιμότητας των δημοτών στις συγκεκριμένες περιοχές. Επίσης, ο κ. Ταταράκης σημείωσε ότι η περιοχή Γιαννιού – Παλιά Μονή Πρέβελη έχει ιδιαίτερα δυναμικό πρωτογενή τομέα με ελαιώνες και όχι μόνο, ενώ η περιοχή της Μύρθιου όπου εκτελέστηκαν οι εργασίες είναι ένα σημείο που προσφέρει πανοραμική θέα και αναπτύσσετε οικιστικά με γοργούς ρυθμούς.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος βρέθηκε στην Τοπική Κοινότητα Κεραμέ όπου ολοκληρώνεται το δίκτυο ύδρευσης μήκους 1.800 μέτρων, από τον οικισμό προς την παραλία Αγιά Φωτιά προϋπολογισμού 70.000 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι πρόκειται για μια αναπτυσσόμενη περιοχή του τόπου μας στον τουρισμό καθώς αυξάνεται ραγδαία η επισκέψιμότητα ολόκληρου του παραλιακού μετώπου του παραδοσιακού οικισμού επομένως είναι αναγκαία η αναβάθμιση των υποδομών του.