ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Οδοντόβουρτσες μοιράστηκαν σε μαθητές δημοτικού των σχολείων της Π.Ε. Ρεθύμνης στο πλαίσιο της πρόληψης της στοματικής υγείας

Οι προληπτικοί έλεγχοι της στοματικής υγείας σε παιδιά – μαθητές από 7 έως 9 ετών συνεχίζουν να πραγματοποιούνται με επιτυχία από την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης έχοντας στο ενεργητικό τούς  από την προηγούμενη σχολική χρονιά περισσότερους από 5000 ελέγχους. Παράλληλα με τους ελέγχους για την ευαισθητοποίηση των παιδιών μοιράζεται σε χιλιάδες αντίτυπα του παιδικού παραμυθιού της Ρένας Ανδρουλάκη «ο Γιατρός ο Κάστορας των Δοντιών ο Μάστορας». Οι δράσεις πρόληψης τη νέα σχολική χρονιά ενισχύονται με τη διάθεση 13000 οδοντοβουρτσών σε παιδιά, που απεικονίζουν τον «Γιατρό τον Κάστορα».

Στο πλαίσιο αυτό παραδόθηκαν από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή στον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου, κ. Λάμπρο Καρβούνη, 1854 τεμάχια οδοντόβουρτσες για την Α΄ και Β΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Π.Ε. Ρεθύμνης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή,  δήλωσε τα εξής :

«Η Περιφέρεια Κρήτης και η Κινητή Μονάδα Οδοντιατρικής της συνεχίζουν τις δράσεις για την πρόληψη της στοματικής υγείας στους μικρούς μαθητές  μας.  Στο φετινό πλέγμα δράσεων προστέθηκε και η διάθεση 13.000 οδοντοβουρτσών για τα παιδιά της 1ης και της 2ας Δημοτικού σε ολόκληρη την Κρήτη. Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας, παρέλαβε 1854 οδοντόβουρτσες, που θα μοιραστούν στους μαθητές των Δημοτικών μας και ελπίζουμε  η κίνηση αυτή να τους ευαισθητοποιήσει και να μεταδώσει το μήνυμα για το πόσο σημαντική είναι η προστασία και η φροντίδα της στοματικής υγιεινής».