ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Οι Αγιοβασιλιωτες τίμησαν στην Δρύμισκο τον καθηγητή Ιάκωβο Φαρσεδάκη

Οι Αγιοβασιλιωτες τίμησαν τον Ιάκωβο Φαρσεδακη Ομοτιμο Καθηγητή Εγκληματολογιας του Παντειου Πανεπιστημίου Αθηνών στην γενέτειρα του την Δρυμισκο Αγίου Βασιλείου.

Με την παρουσία Αρχών ,Φορέων και δημοτών πραγματοποιήθηκε από τον Δημο Αγίου Βασιλείου και την τοπική Κοινότητα Δρυμισκου η τιμητική εκδήλωση στον τόπο καταγωγής του.

Για τον σπουδαίο Επιστήμονα με ένα βιογραφικό που συνθέτει αμέτρητες σελίδες δεν πρόκειται για ρήση φιλοφροσηνης αλλά ένα συμπέρασμα κοινής αποδοχής του ύψους της επιστημοσυνης του,ο οποίος τίμησε και τιμά τον τόπο μας διεθνώς.

Το πλούσιο βιογραφικό του τιμώμενου ξεδιπλώθηκε με άριστο τρόπο από πέντε εξαίρετους ομιλητές σε τέσσερις ενότητες.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης Γιάννης Νεκτάριος Χαραλαμπακης Εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος Πολιτισμού προσφωνοντας και  καλοσωριζοντας τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού του τομέα πολιτισμού του Δήμου Αγίου Βασιλείου,στοχεύοντας στην ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και στις μεγάλες προσωπικότητες που διακρίθηκαν για το μεγάλο τους έργο και προσφορά στην σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Στην συνέχεια μίλησε για τους σπουδαίους προγόνους του Ιάκωβου Φαρσεδακη με θέμα:. «Ενα Άξιος Απόγονος σημαντικών Προγόνων».

Πρώτη Ενότητα: Εισαγωγή-σπουδες-σταδιοδρομια.

 Γεώργιος Σταμούλης Καθηγητής φιλόλογος 

Δευτερη Ενότητα : Συγγραφικό έργο

Ειρήνη -Δεσποινα Κυριακάκη Πολιτικός επιστήμων

Τρίτη ενότητα: Μελέτες και άρθρα 

Δέσποινα Αγγελιδάκη – Πετσαγγουρακη Καθηγήτρια Αγγλικής φιλολογίας

Τέταρτη Ενότητα: Η επιστημονική συμβολή του Ιάκωβου Φαρσεδακη

Ευαγγελία -Σταυρινα Σαρτζετάκη πρώην Αντιδήμαρχος και Εντεταλμένη Δημοτική σύμβουλος

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Δικηγόρος Χανίων Ελευθέριος Μανουσάκης ο οποίος μίλησε για τον μεγάλο Πανεπιστημιακό Δάσκαλο του.

Στην Αντιφωνηση του ο Τιμώμενος Ιάκωβος Φαρσεδακης  συγκινημένος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την τιμητική εκδήλωση αλλά και τον πρόεδρο Ελευθέριο Κυριακάκη που είχε την πρωτοβουλία για αυτήν την εκδήλωση να πραγματοποιηθεί. 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταρακης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δρυμισκου Ελευθέριος Κυριακάκης.

Παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Ελένη Γαραντωνακη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κεραμέ Γεώργιος Αλεβυζακης ,ο καθηγητής ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστος Λιονης, ο Αστυνομικος υποδιεύθυντης Ρεθύμνου Στυλιανός Σταυρουλάκης, ο διοικητής της Σχολής Δοκιμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου Αστυνομικός Υποδιευθυντής Σπύρος Γερμανακης, ο Αστυνόμος β Νίκος Τζανακάκης του τμήματος Αστυφυλάκων Ρεθύμνου και ο Υποστράτηγος ε.α της ΕΛΑΣ Αδάμ Παραδεισανος.

Στο τέλος της εκδήλωσης παρέδωσε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταρακης Τιμητική Πλακέτα στον Ιάκωβο Φαρσεδακη ως ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης του προσφοράς στην Επιστήμη αλλά και ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Δρυμισκου Ελευθέριος Κυριακάκης.