ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Οι αποφάσεις της τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023, η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

Στη συνεδρίαση αυτή, μεταξύ των άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο:

1. Ενέκρινε τη  διοργάνωση εκδήλωσης βράβευσης επιχειρηματιών – μελών του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, που επιδεικνύουν εξαιρετική επιχειρηματική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο 2023.

Η καθιέρωση της ετήσιας απονομής βραβείων της Ρεθεμνιώτικης επιχειρηματικότητας, αποφασίστηκε προκειμένου να τιμώνται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που καταφέρνουν σε δυσμενείς συνθήκες, όχι απλά να επιβιώνουν, αλλά να αναπτύσσονται, να καινοτομούν, ενισχύοντας τις προοπτικές ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας και να στηρίζουν

2. Ενέκρινε τη φιλοξενία της Διευρυμένης Συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕ),  παράλληλα με τη διοργάνωση εκδήλωσης βράβευσης επιχειρηματιών – μελών του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, τον προσεχές Σεπτέμβριο 2023, με επίκεντρο την ανάπτυξη, την οικονομία και την καινοτομία στην Περιφέρεια της Κρήτης.

 3 Ενέκρινε την έγκριση Α’ τροποποίησης προϋπολογισμού του, τρέχουσας χρήσης.

4. Ενέκρινε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης ως συνδιοργανωτή, από κοινού με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και το Δήμο Ρεθύμνου, της 10ης Γιορτής Κρητικής Διατροφής,  η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης, κατά το διάστημα 04 – 10 Ιουλίου 2023.

Πρόκειται για εκδήλωση με στόχο την προβολή και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και του πολιτισμού του Ρεθύμνου.

4.-Ενέκρινε την επιχορήγηση, με το ποσό των 3.500,00 ευρώ (τρεις χιλιάδες πεντακόσια), των εξόδων πραγματοποίησης των πολιτιστικών εκδηλώσεων AMARI Green Festival 2023, που θα διοργανωθούν από φορείς του Αμαρίου, με επίκεντρο τη Σχολή Ασωμάτων, στις 21 – 24 Ιουλίου 2023, με στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, της τοπικής βιοποικιλότητας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

5.-Ενέκρινε την επιχορήγηση του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Περάματος Μυλοποτάμου με το ποσό των 4.000,00 ευρώ (τέσσερις χιλιάδες) για συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης της έκθεσης «Γη Μυλοποτάμου» που θα πραγματοποιηθεί το φετινό καλοκαίρι στο Πέραμα. Πρόκειται για προσπάθεια παρέμβασης στην ανάπτυξη πολιτιστικής ταυτότητας, την καλλιέργεια του πνεύματος, τη δημιουργία συνθηκών που θα καλλιεργήσουν το οικονομικό γίγνεσθαι προς όφελος των πολιτών και της περιοχής.

6. Ενέκρινε την επιχορήγηση, με το ποσό των 1.000,00 ευρώ, της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας, ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΡΠΟΣ, για συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης συναυλιών στο Ρέθυμνο, το διάστημα 9-12 Ιουλίου 2023, με τη συμμετοχή πολλών φιλαρμονικών – μουσικών και χορωδιακών συνόλων, με απώτερο σκοπό την εξωστρέφεια, την αδελφοποίηση και τη μύηση παιδιών σε θέματα μουσικής.

7.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Συνδέσμου Ρεθυμνίων Ασφαλιστών, με το ποσό των 1.000,00 ευρώ, για συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης ενημερωτικών και επιμορφωτικών σεμιναρίων και ημερίδων των μελών του.