Οι διαδρομές του Ορειβατικού Συλλόγου Ρεθύμνου από 7 έως 12 Νοεμβρίου 2018:

Α) ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ Τετάρτη βράδυ – Δευτέρα πρωί, 7 – 12 Νοεμβρίου
Τα Βαρδούσια είναι μια οροσειρά με απόκρημνες κορυφές που εναλλάσσονται με μεγάλα λιβάδια και είναι από τα λίγα βουνά της Ελλάδας με αλπικό χαρακτήρα.
Η πρόσβαση θα γίνει από το χωριό Αθανάσιος Διάκος του νομού Φωκίδας (1000μ.) και η διανυκτέρευση στο καταφύγιο του ΠΟΑ. Θα δούμε τη θέα από την ψηλότερη κορυφή τον Κόρακα (2495μ). Θα ανέβουμε επίσης στις κορυφές Αλογόραχη (2.265μ.) και Σούφλες.
Στην επιστροφή μας στον Πειραιά θα επισκεφτούμε το Λιδωρίκι την τεχνητή λίμνη του Μόρνου και τη Ναύπακτο, θα περάσουμε από την γέφυρα στην Πελοπόννησο και θα κάνουμε και μια στάση στο Ξυλόκαστρο.
Β.Δ. : 4, Αρχηγός : Μαρία Βλάσση, ​τηλ. : 6936939768

Β) ΣΤΡΑΤΑ ΤΟΥ ΑΤΖΙΛΑΚΑ – ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ, Κυριακή 11 Νοεμβρίου
Μία μοναδική περιπατητική διαδρομή, τη Στράτα του Αζίλακα, έχει αναδείξει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρνά. Η διαδρομή ξεκινά από το εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη στο χωριό του Κουρνά όπου μπορεί κάποιος να αφήσει το αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια ξεκινά ένας αγροτικός δρόμος που ανεβάζει τον περιπατητή ψηλά σε ένα ύψωμα με πανοραμική θέα στον κόλπο του Αλμυρού, στο χωριό του Κουρνά, τη Γεωργιούπολη, τον Καβρό. Ακολουθεί η ρεματιά και η έναρξη του μονοπατιού που για δύο ώρες περίπου σε φέρνει μέσα στο δάσος από αζίλακες. Η διαδρομή είναι άριστα σηματοδοτημένη από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου και αποζημιώνει με το παραπάνω τον επισκέπτη.
​Β.Δ. : 1, Ω.Π. : 4, Αρχηγοί : Μαρία Μελιδόνη – τηλ. : 6944866783, ​ Μαρία Σταγάκη – τηλ. : 6936163599