ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι εκδόσεις ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ γιορτάζουν και σας περιμένουν στο Ρέθυμνο

Γιορτάζουμε τα έξι χρόνια από την επίσημη λειτουργία των εκδόσεων με έκθεση βιβλίου και bazaar στην έδρα μας στην οδό Χειμάρρας 6 στο Ρέθυμνο.

Ελάτε να γνωρίσετε τη δουλειά μας και να αγοράσετε βιβλία μας με έκπτωση 50% για όλο τον Οκτώβριο!

Είναι η πρώτη εκδήλωση που κάνουμε στο Ρέθυμνο όλα αυτά τα χρόνια.

Λίγα λόγια για τις εκδόσεις

Οι Παράξενες Μέρες είναι μια κοινωνική συνεταιριστική ομάδα για τις εκδόσεις με έδρα το Ρέθυμνο. Έχουμε εκδώσει ως τώρα περισσότερους από 70 τίτλους.

Στη σειρά μας Παράξενες μέρες στην Ελλάδα παρουσιάζουμε νέους κυρίως αλλά και καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς.
Στη σειρά Παράξενες μέρες στον κόσμο αναδεικνύουμε λογοτεχνικές φωνές από κάθε χώρα
Στη σειρά Παράξενες Μέρες–συλλογές παρουσιάζουμε συλλογές διηγημάτων από νέους ή και πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς διηγήματος που διοργανώνουμε.
Στη σειρά Βιβλιοθήκη, τυπώνουμε ξανά κλασικά βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν τα οποία δεν έχουν εκδοθεί ή δεν κυκλοφορούν πια στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα όμως εκδώσαμε και βιβλία που δεν έχουν μεταφραστεί ποτέ στα ελληνικά.

Οι Παράξενες Μέρες διοργανώνουν κάθε χρόνο μαζί με την ιστοσελίδα www.eyelands.gr τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό διηγήματος με έδρα την Ελλάδα. Φέτος διοργανώσαμε για 9ο χρόνο το διαγωνισμό. Κάθε χρόνο κυκλοφορεί η ανθολογία με τα καλύτερα διηγήματα του ελληνικού τμήματος αλλά και ξεχωριστή αγγλόφωνη έκδοση με τα καλύτερα διηγήματα του διεθνούς τμήματος. Το πρώτο βραβείο σε κάθε τμήμα δίνει την ευκαιρία στον συγγραφέα για δωρεάν διακοπές στην Κρήτη.

Δημιουργήσαμε το Φεστιβάλ της Άμμου σε συνεργασία με το λογοτεχνικό περιοδικό eyelands.gr -ένα αυτοσχέδιο λογοτεχνικό φεστιβάλ με αναγνώσεις ποιημάτων και διηγημάτων, αφηγήσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσική, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας που ξεκίνησε στο νησί της Γαύδου και φέτος το 5ο στη σειρά έγινε στη Χαλκιδική. Το 2019 το φεστιβάλ έγινε δεκτό στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα για τα φεστιβάλ της Ευρώπης Festivals for Europe κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να διεθνοποιήσουμε τη διοργάνωση και να καλέσουμε συγγραφείς, ποιητές και καλλιτέχνες από την Ευρώπη στην εφετινή διοργάνωση.

Δημιουργήσαμε το διαδικτυακό εργαστήρι συγγραφής «Γράφουμε Ιστορίες» που ετοιμάζεται για την έκτη συνεχόμενη διαδρομή του. Το φθινόπωρο του 2018 ξεκίνησε το πέμπτο διαδικτυακό μας εργαστήρι ενώ έχουν εκδοθεί τρία βιβλία με τη δουλειά της ομάδας που δημιουργήθηκε από το πρώτο, το δεύτερο και το τέταρτο εργαστήρι.

Το 2018 ήταν μια ξεχωριστή χρονιά για τις εκδόσεις αφού σε συνεργασία με το λογοτεχνικό περιοδικό eyelands διοργανώσαμε για πρώτη φορά διεθνή διαγωνισμό Flash Fiction (σύντομου διηγήματος) με μεγάλη επιτυχία. Ακόμη πιο φιλόδοξο σχέδιο όμως ήταν τα Eyelands Book Awards που επίσης ξεκίνησαν πέρυσι για πρώτη φορά. Πριν από μερικά χρόνια θα ήταν εντελώς ουτοπικό να διοργανώσει κάποιος στη χώρα μας διεθνή βραβεία βιβλίου, το 2018 όμως …απλώς έγινε πραγματικότητα. Το ένα μεγάλο βραβείο αντιστοιχεί με δωρεάν διακοπές στην Αθήνα όπου το Μάιο του 2019 έγινε η επίσημη απονομή με καλεσμένες δύο από τις βραβευμένες συγγραφείς, ενώ το πρώτο βραβείο ανέκδοτου βιβλίου είναι η μετάφραση και έκδοσή του στα ελληνικά.

εκδόσεις Παράξενες Μέρες
Κοινωνική Συνεταιριστική  Επιχείρηση
Επικοινωνία: Χειμάρρας 6, Ρέθυμνο
Tηλέφωνα: 2831503835 & 6973978315
Email:  strangedaysbooks@gmail.com
ιστοσελίδα για την Ελλάδα: www.paraxenesmeres.gr
για το εξωτερικό: www.strangedaysbooks.gr
facebook: www.facebook.com/STRANGEDAYSBOOKS      
Φεστιβάλ της Άμμου: https://sandfestival.wordpress.com/
Γράφουμε ιστορίες: https://strangedaysworkshops.wordpress.com/
twitter https://twitter.com/paraxenes_meres