Οι εκπαιδευόμενοι του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας επισκέφτηκαν τo Ε.Κ.Φ.Ε στην Αργυρούπολη

Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ρεθύμνου στα πλαίσια εκπαιδευτικής δραστηριότητας επισκέφτηκαν το Ε.Κ.Φ.Ε  Ρεθύμνου που εδρεύει στην Αργυρούπολη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να έρθουν σε επαφή οι εκπαιδευόμενοι του σχολείου με πειράματα που σχετιζόταν με την θεωρία που είχαν διδαχθεί όλο το σχολικό έτος, καθώς και με πειράματα που θα τους τροφοδοτούσαν με προβληματισμούς σε νέες θεματικές για την επόμενη σχολική χρονιά! 

Αρχικά, ο κύριος Χαλκιαδάκης Κώστας  και υπεύθυνος των Ε.Κ.Φ.Ε, μας καλωσόρισε. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ επισκέφτηκαν το εργαστήριο φυσικών επιστημών, όπου ο Καθηγητής Σγουρός Γιάννης πραγματοποίησε τόσο πειράματα επίδειξης όσο και πειράματα που ενεπλάκησαν και οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι! Οι θεματικές  που αφορούσαν τα πειράματα κάλυψαν μεγάλο φάσμα της διδακτέας ύλης (ατμοσφαιρική πίεση, διατήρηση της μηχανικής ενέργειας, υδροστατική πίεση κ.α). 

Οι εκπαιδευόμενοι  ευχαριστήθηκαν τη συγκεκριμένη δράση και δήλωσαν ότι θα ήταν μεγάλη η χαρά για αυτούς, αν επαναλαμβάναμε την επίσκεψη με τη νέα σχολική χρονιά.

Την επίσκεψη συντόνισε ο φυσικός  Ηλιάκης Φάνης, ωρομίσθιος εκπαιδευτικός του ΣΔΕ Ρεθύμνου στο αντικείμενο του Επιστημονικού Γραμματισμού, έπειτα από αίτημα της διευθύντριας του ΣΔΕ Ειρήνης Αντωνίου, στον  Υπεύθυνο του Ε.Κ.Φ.Ε.

Σας  ευχαριστούμε θερμά για την υποδοχή και για όλα όσα είχατε ετοιμάσει για μας που μας τροφοδότησαν με νέα γνώση!

 Φάνης Ηλιάκης
Ωρομίσθιος Φυσικός ΣΔΕ Ρεθύμνου