ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οι Μπαμπούλες»: Η κωμωδία του Αλφρέντο Σανθόλ έρχεται στην Κρήτη

Με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης η θεατρική παράσταση «Οι Μπαμπούλες» έρχεται στην Κρήτη για τρεις παραστάσεις. Πρόκειται για την κωμωδία του Αλφρέντο Σανθόλ σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΤΡΙΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021 – Αγία Βαρβάρα, στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας – Ώρα 21.00. (Η παράσταση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Γόρτυνας)

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021 – Καστέλι Δ. Μινώα Πεδιάδος, στο Γυμνάσιο Καστελίου – Ώρα 21.00 (Η παράσταση πραγματοποιείται με τη στήριξη του πολιτιστικού συλλόγου Καστελίου)

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021 – Ανώγεια, στο Θέατρο Νίκος Ξυλούρης- Ώρα 21.00 (Η παράσταση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Ανωγείων)

Λίγα λόγια για το έργο:
Οι «Μπαμπούλες» είναι μια κωμωδία που διηγείται τους καβγάδες δύο αδελφών για το πατρικό σπίτι που κληρονόμησαν, έναν χώρο γεμάτο αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία, αλλά με ένα μειονέκτημα: από μπροστά του περνά η εθνική οδός! Για την Λεμονίτσα (Νίτσα) το σπίτι είναι σημαντικότερο απ’ τον θόρυβο, ενώ για την Τριανταφυλίτσα (Λίτσα) είναι πιο σημαντική η σιωπή από το σπίτι. Επειδή η Νίτσα έχει αποφασίσει να μείνει στο σπίτι, απελπισμένη η Λίτσα, προσλαμβάνει τους Μπαμπούλας Brothers, δύο αδέλφια που παριστάνουν τα φαντάσματα για να τρομάξουν ανθρώπους και να τους διώξουν από κάπου. Την ίδια στιγμή, η Νίτσα, που χρειάζεται χρήματα, νοικιάζει ένα δωμάτιο του σπιτιού ως Airbnb και καταφθάνουν οι πρώτοι πελάτες, δύο αδέρφια ο Ζαχαρίας κι η Ζαχαρούλα. Έλα όμως που αυτοί οι δύο είναι πραγματικά φαντάσματα! Τι θα συμβεί όταν αυτοί οι έξι άνθρωποι -ζώντες και μη ζώντες- βρεθούν στο ίδιο σπίτι το ίδιο Σαββατοκύριακο;;;

Συντελεστές:


Μετάφραση Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Σκηνοθεσία  Νικορέστης Χανιωτάκης
Σκηνικά-Κοστούμια Αρετή Μουστάκα

Βοηθός σκηνογράφου Φραντζέσκα Μπούτση
Σχεδιασμός φωτισμών Χριστίνα Θανάσουλα
Φωτογραφίες  Αγγελική Κοκκοβέ
Παραγωγή  Θοδωρής  Μαροσούλης


Διανομή (με σειρά εμφάνισης):

Τριανταφυλίτσα (Λίτσα) Ελένη Βαΐτσου
Λεμονίτσα (Νίτσα)  Αντιγόνη Ψυχράμη
Φώτης Δημήτρης Μακαλιάς
Κοσμάς Αντώνης Κρόμπας
Ζαχαρίας Γιώργος Χρανιώτης
Ζαχαρούλα Σοφία Μανωλάκου

Στην εκδήλωση θα εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού Covid- 19.