ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) στην μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού, Prowein Trade Fair

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) βρέθηκαν στο Düsseldorf της Γερμανίας, όπου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση κρασιού PROWEIN.

Η PROWEIN αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση για τον κλάδο του οίνου και των αλκοολούχων ποτών. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της έκθεσης, φέτος συμμετείχαν πάνω από 5.400 εκθέτες προερχόμενοι από 65 έθνη και περισσότεροι από 47.000 επαγγελματίες από 135  χώρες επισκέφτηκαν την έκθεση.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν 10 κρητικά οινοποιεία και  πλήθος επαγγελματιών οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ετικέτες από 36 οινοποιεία του νησιού στο ενιαίο wine bar που υποστήριζε η οινοχόος Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και να πληροφορηθούν για τον Κρητικό αμπελώνα. Το ιδιαίτερο γραφικό που δημιουργήθηκε για να πλαισιώσει την παρουσία των οινοποιών, έδινε χρήσιμες πληροφορίες για τις τοπικές ποικιλίες, τις οινοπαραγωγικές ζώνες ΠΟΠ και ΠΓΕ, αλλά και για την μορφολογία του νησιού,  ενώ κατά την διάρκεια της έκθεσης γινόταν αναμετάδοση μέσα από τα social media του Wines of Crete.

Όπως δήλωσε ο Σταύρος Τζεδάκης, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας «Η Περιφέρεια Κρήτης, βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης, έχοντας κοινό όραμα για την ανάπτυξη και προώθηση του Κρητικού Αμπελώνα. Η συνεχής παρουσία των Κρητών Οινοποιών σε τέτοιου βεληνεκούς εκθέσεις, όπως η Prowein, δείχνει την ανοδική πορεία που έχει ο αμπελοοινικός τομέας στο νησί και αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για τον προορισμό ΚΡΗΤΗ».

Ο Νίκος Μηλιαράκης, Πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης (ΔΟΚ) ανέφερε: «Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Κρήτης που στήριξε ακόμα μια προσπάθεια εξωστρέφειας του ΔΟΚ. Σε κάθε μας δράση προσπαθούμε να προωθήσουμε όχι μόνο το επώνυμο κρητικό κρασί, αλλά και τον οινογαστρονομικό προορισμό Κρήτη και να ενισχύσουμε τον οινοτουρισμό στο νησί.»

Οι Οινοποιοί της Κρήτης συνεχίζουν τις δράσεις εξωστρέφειας, ενδυναμώνοντας τις υφιστάμενες αγορές για το κρητικό κρασί και στοχεύοντας το άνοιγμα σε νέες μέσα από τέτοιες διεθνείς δράσεις. Οι συνέργειες, καθώς και η επί χρόνια επιτυχημένη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με το Wines of Crete συνεχίζονται για την προβολή της Κρήτης που είναι σημαντική οινοπαραγωγική περιοχή.