ΑΠΟΨΕΙΣ

«Oι πολυδιαφημιζόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του δήμου Ρεθύμνου είναι ένας εμπαιγμός προς τους δημότες!»

Καλημέρα. Είμαι κάτοικος στο Ατσιπόπουλο την τελευταία 10ετία. Μένω σε ένα μικρό αδιέξοδο μήκους 82 μέτρων «Οδός Φαιστού», στην οποία κατοικούν 8 οικογένειες με 10 παιδιά.

Η συγκεκριμένη οδός από όταν φτιάχτηκε είχε στρωθεί με πολύ λεπτό στρώμα πίσσας η οποία έχει σχεδόν εξαφανιστεί και ο δρόμος έχει γεμίσει λακκούβες. Επιπροσθέτως η ΔΕΥΑΡ έκανε έργα (εγκατάσταση αποχετευτικού δικτύου), και ναι μεν ο εργολάβος αποκατέστησε με μπετό ότι σκαψίματα έκανε, αλλά ο δρόμος παραμένει σε κακό χάλι.

Επίσης υπάρχει δημοτικός φωτισμός στο πρώτο 1/3 του δρόμου (των 82 μέτρων), οπότε τα 2/3 του δρόμου είναι
στο σκοτάδι

Έχω κάνει στο δήμο 2 αιτήματα με αρ. πρωτ. 14467/2020 και 14466/2020 και για τα δύο προβλήματα αλλά εδώ και 2 χρόνια είναι «σε εξέλιξη»

Επίσης όπως αναφέρω και στα αιτήματα, είχα ξανανοίξει τα ίδια αιτήματα με αρ. πρωτ. 594/2020 και 14105/2020 τα οποία ο δήμος τα έκλεισε σαν «Ολοκληρωμένα» χωρίς να γίνει τίποτα φυσικά.

Αρχικά οι απαντήσεις ήταν «με την παράδοση του 2ου δημοτικού σχολείου Ατσιπόπουλου θα στρωθεί όλη η οδός Σκορδίλη, Αγ Ιωάννη μαζί με τα κάθετα». Το 2ο δημοτικό έχει παραδοθεί πάνω από 1,5 χρόνο, και η οδός Σκορδίλη φτιάχτηκε μέχρι το σχολείο, από εκεί και πάνω είναι ζούγκλα, υπάρχουν σημεία που αν συναντηθούν αυτοκίνητο με μηχανάκι δεν χωράνε.

Τώρα οι απαντήσεις είναι «υπάρχει έργο για να στρωθεί όλο το Ατσιπόπουλο» αλλά δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.

Απ’ ότι φαίνεται ο δήμος Ρεθύμνου ή/και η τεχνική υπηρεσία του δήμου δεν ασχολούνται με τα χωριά, είμαστε δημότες β’ κατηγορίας:

  • Μέσα στην πόλη υπάρχουν λεφτά για ηλεκτρικά λεωφορεία, ηλεκτρικές θέσεις φόρτισης, φωτεινές ενημερωτικές ταμπέλες στις στάσεις λεωφορείων και άλλα «γκλαμουράτα», αλλά όσον αφορά βασικές υπηρεσίες εκτός πόλης Ρεθύμνου «δεν υπάρχει προϋπολογισμός».
  • Ο κος δήμαρχος κάνει διάφορα ταξιδάκια (στο Aachen Γερμανίας αυτή την εβδομάδα), ΑΔΑ Ψ5ΩΒΩ1Ψ-6ΕΥ 1.200,00 ευρώ, την ίδια στιγμή που το κόστος του ταξιδιού του καλύπτει τα έξοδα των δύο αιτημάτων.
  • Υπάρχουν χρήματα για διαφημίσεις του δήμου ΑΔΑ 9ΡΖΝΩ1Ψ-Δ4Κ 1.860,00 ευρώ, Ω1ΤΛΩ1Ψ-ΤΚΨ 2.500,00 ευρώ, 6ΥΒ0Ω1Ψ-ΚΘΜ 5.000,00 ευρώ, για καρφίτσες πέτου ΑΔΑ ΨΟΝ2Ω1Ψ-Ε6Θ 450,00 ευρώ
  • Έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις και καθαρισμοί ίδιων δρόμων 2-3 και 4 φορές αλλά ο 82 μέτρων δρόμος εδώ και 10 χρόνια τίποτα

Οι πολυδιαφημιζόμενες «ηλεκτρονικές υπηρεσίες» του δήμου είναι ένας εμπαιγμός προς τους δημότες. Ναι, μπορείς να κάνεις αιτήματα, αλλά δεν θα ασχοληθεί κανείς ποτέ. Φυσικά μπορείς να πληρώσεις κλήσεις και ΤΑΠ ηλεκτρονικά γιατί τα λεφτά πρέπει να καταβάλονται και ας μην γίνεται τίποτα.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Γεώργιος Κισσανδράκης