ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι τελευταίες παραστάσεις για την παράσταση «Οδός Αγάπης» που άφησε τα καλύτερα σχόλια!

Η «Οδός Αγάπης» του Θεατρικού Περίπλου, μια παράσταση με ιδιαίτερα επίκαιρα αντιπολεμικά νοήματα, ολοκληρώνει τον κύκλο της αυτή την εβδομάδα.

Η παράσταση που μας κρατά συντροφιά από τις αρχές του Δεκέμβρη, ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους που έφυγαν από το θέατρο με τα καλύτερα σχόλια.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Μανούσου Κλάδου στο Facebook, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει για το έργο: «Γεμάτο από μηνύματα και νοήματα. Γεμάτο από αγάπη. Για την ποιότητα της παράστασης δεν χρειάζεται να γράψω εγώ. Είναι του Θεατρικού Περίπλου και αυτό αρκεί. […]. Να το δείτε και να το δουν και τα παιδιά σας. Εγώ για άλλη μια φορά δεν το μετάνιωσα».

Για την παράσταση έγραψε και η Μαρίνα Τζακώστα, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης: «Η ζωή γίνεται πιο εύκολη όταν κάνεις αυτό που αγαπάς. Η ζωή είναι πιο ονειρική όταν βαδίζεις την οδό αγάπης. […]. Πόσο τυχερό είναι το Ρέθυμνό μας να το φροντίζουν, να το προσέχουν και να το υπηρετούν τέτοιοι όμορφοι άνθρωποι».

Η διασκευή και σκηνοθεσία της Μαρίας Καντιφέ τοποθετεί το έργο στην ελληνική ύπαιθρο και φέρνει τον θεατή σε άμεση επαφή με τις ρίζες του, τα ήθη και τα έθιμα της παράδοσής μας, δίνοντας τους, όμως, μια σύγχρονη χροιά: ο άνθρωπος καλείται να σεβαστεί τις επιλογές του διπλανού του και να ξεπεράσει όσες προκαταλήψεις και στερεότυπα εξακολουθούν να περιορίζουν τις ζωές μας και διατηρούνται από την κοινωνία.

Μέσω των δημοτικών τραγουδιών που διασκευάστηκαν και ηχογραφήθηκαν αποκλειστικά για την παράσταση, όπως το παραδοσιακό τραγούδι «Θαλασσάκι» που μπορείτε να ακούσετε εδώ: https://fb.watch/pK9BkBu5eK, αλλά και με την αναφορά της παράστασης στον Ρεθεμνιώτη συγγραφέα Δημήτριο Δαφέρμο και την χρήση του ποιήματος του «Ο Καλός Στρατιώτης», η παράσταση μας θυμίζει τι σημαίνει καλό θέατρο.

3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Αυτή την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή!

Ώρα έναρξης: 19.30

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 6945458516 – Είσοδος: 13€*

*Ισχύουν τα προνόμια της Κάρτας Φίλου του Θεατρικού Περίπλου – για να αποκτήσετε τη δική σας Κάρτα Φίλου, επικοινωνήστε στο info@theatrikosperiplous.gr. Βρείτε τα προνόμια της Κάρτας εδώ: www.theatrikosperiplous.gr/?page_id=1684

Υπόθεση

Κάπου στην ελληνική ύπαιθρο, σε μια οικογένεια που έχει δημιουργήσει η Αγάπη, ένα νεαρό αγόρι με ταλέντο στη μουσική, βρίσκεται σε δίλημμα για το ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσει, ακούγοντας τις επιθυμίες των γονιών του. Η μητέρα του φαντάζεται γι’ αυτόν μια καριέρα στη μουσική, ενώ ο πατέρας του τον βλέπει στρατηγό σε κάποιον μεγάλο πόλεμο. Ο νεαρός, αφήνοντας πίσω τα δικά του “θέλω” ακολουθεί το όνειρο του πατέρα του. Και ο πόλεμος ξεκινάει… Ο νεαρός φεύγει… Η αλληλογραφία του φτάνει που και που στο μικρό σπίτι της “Οδού Αγάπης” και ο πατέρας φουσκώνει από περηφάνια για τον γιό του που οδηγεί τον στρατό σε νικηφόρες μάχες… Και μετά σιωπή… Τα γράμματα σταματάνε… Ως που χτυπά την πόρτα του σπιτιού κάποιος ξένος…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Μαρία Καντιφέ

Σκηνικά – Κοστούμια: Θωμάς Καντιφές

Μουσική: Θανάσης Παπαθανασίου

Φωτισμοί: Άννα Τζανιδάκη

Χειρισμός Ήχου: Εύη Καννά

Χορογραφίες: Μαρία Καντιφέ

Κατασκευές: Θανάσης Παπαθανασίου

Παίζουν: Μαρία Καντιφέ, Θωμάς Καντιφές, Μάριος Μαραγκουδάκης, Φωτεινή Καραγκαδάκη, Νικολέτα Μακρυγιάννη, Ανδρέας Διαμαντάκης, Γιώργος Μαργώνης

Επίσημη ιστοσελίδα: www.theatrikosperiplous.gr
Βρείτε τον Θεατρικό Περίπλου στα Social Media:
 Facebook: Θεατρικός Περίπλους και Σχολείο Θεάτρου – Θεατρικός Περίπλους
 Instagram: @th.periplous