ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι topos live στη Θεσσαλονίκη, στο «Καφωδείο»

“topos”- 25 .11.2023
LIVESTAGE ΚΑΦΩΔΕΙΟ – UPSTAIRS
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

25 Νοέμβρη, Σάββατο, οι topos θα βρίσκονται στο Καφωδείο, σε αυτό το εξαιρετικό live stage για μια ξεχωριστή βραδιά!

Το Opening της βραδιάς θα κάνουν οι “Τhe Band Saws” ένα Θεσσαλονικιώτικο rock σχήμα! Και αμέσως μετά θα εμφανιστούν οι “topos” που θα κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στο κοινό της Θεσσαλονίκης!

All about topos:

Με στοιχεία από Κρητική σούστα, παραδοσιακά γυρίσματα στη φωνή, Pop, Rock και New Age Folk!

Οι “topos” επηρεάζονται από τη νησιώτικη ζωή τους και οι αναφορές τους αντηχούν σε θάλασσες, ουρανούς, ήλιους, φαράγγια, την ελευθερία και τη μαγεία της ζωής.

Οι topos (ο “τόπος μου” στα ελληνικά σημαίνει το μέρος που κατάγομαι, οι ρίζες μου) είναι μια ελληνική μπάντα από το Ρέθυμνο Κρήτης.

Ο 1ος ολοκληρωμένος δίσκος με τίτλο «Όλα σε μια θάλασσα», με υπογραφή από την FM Records, παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή στις 05 Μαρτίου 2023 στη μουσική σκηνή του Ilion Plus, με guests της βραδιάς τη Γεωργία Νταγάκη και την Αθηνά Ρούτση, (με τα κομμάτια σε συνεργασία «tis Kritis» και «tou ouranou» αντιστοίχως)

Με συμμετοχές όπως στο «Amari Green Festival», Georgia Dagaki + topos στο «Σταυρό του Νότου» με guest τον Μιχάλη Τζουγανάκη, το «Φεστιβάλ Κρητικής Διατροφής», το «Percussion Festival» κ.α. οι topos έχουν βάλει πλώρη να ταξιδέψουν μακριά, μουσικά και γεωγραφικά!
Και αφού γνωρίστηκαν και επισήμως με το Αθηναϊκό κοινό ως πολλά υποσχόμενοι, οι topos ετοιμάζουν την επόμενη τους εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, στις 25 Νοέμβρη στο Καφωδείο Livestage.

Οι “topos” φέρνουν κάτι φρέσκο αλλά και οικείο, ένα blend από παραδοσιακούς και σύγχρονους ήχους. Πρόκειται για ένα mainstream project, experimental rock, με world στοιχεία. Είναι η νέα τάση του Νew age folk. ..!
Ο 1ος δίσκος αποτελείται από 10 κομμάτια, δικές τους συνθέσεις και διασκευές. 5 διασκευές και 5 δικά τους. Ετοιμάζουν 3 καινούργια singles όπου ένα εκ των τριών είναι σε συνεργασία με τον Μιχάλη Τζουγανάκη.

Το σχήμα των topos αποτελείται από τους: Ματθαία Σπιταδάκη (φωνή), Ελένη Αλεξαντωνάκη (πληκτρα/ μπάσο), Αργύρη Εξαρχο (ηλεκτρική κιθάρα) και Φίλιππο Ζειμπέκογλου (τύμπανα).

Ο Βαγγέλης Μαμαλάκης με το λαούτο του συμμετέχει στο 1ο album, καθώς επίσης μας χάρισε τις διασκευές στα κομμάτια “Tis Makedonias”, Apagogi “Tou Miki Theodoraki” ενώ παράλληλα συνυπογράφει την μουσική στο κομμάτι“tou topou” (Sousta).
Oι topos ετοιμάζουν και άλλες εμφανίσεις Ελλάδα και Eξωτερικό. Αναμείνατε… τώρα αρχίζουν!
Από τόπο σε topos! Τώρα και στη Θεσσαλονίκη!

Like topos: FB Page: https://www.facebook.com/topos.band/
Instagram: https://instagram.com/topos.official
Spotify: https://open.spotify.com/album/6aFp1ee6tLS6Q0CrVMjkQP

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Upstairs -Καφωδείο: Ελ. Βενιζέλου 45, Θεσσαλονίκη
Τηλ. Κρατήσεων: 2310279159