ΑΠΟΨΕΙΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΗΓΙΝΙΩΤΗΣ

Οι βίαιες αντιδράσεις για την εκδήλωση της ΝΙΚΗΣ στα Χανιά (2 Μαρτίου 2024)

Ψευτοαναρχικοί (κατ’ εμέ) με συνθήματα και βίαιες αντιδράσεις προσπάθησαν να ματαιώσουν την εκδήλωση της ΝΙΚΗΣ στα Χανιά για το Δημογραφικό και την Οικογένεια.

Στάθηκαν μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, τρομοκράτησαν την υπάλληλο που πήγε να ανοίξει, βρήκαμε κλειστές πόρτες και χρειάστηκε δυστυχώς η παρέμβαση της Αστυνομίας για να πραγματοποιηθεί (τελικά) η εκδήλωση. Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν (και τους αστυνομικούς), καθώς και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, που ήρθε, και την υπάλληλο που τελικά ήρθε και μας άνοιξε. Ευχαριστούμε τους αδελφούς μας Χανιώτες, τον πρόεδρο και τους βουλευτές του Κινήματος που ήρθαν στην Κρήτη και μίλησαν.

Η είδηση: “Ένταση επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου έξω από το Εργατικό Κέντρο Χανίων όπου είναι προγραμματισμένη η ομιλία του προέδρου του κόμματος της Νίκης Δημήτρη Νατσιού, ο οποίος το πρωί παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Η Αστυνομία απώθησε διαδηλωτές που διαδηλώνουν ενάντια στην πολιτική εκδήλωση, ενώ σημειώθηκαν και προσαγωγές. Διαδηλωτές παρέμεναν επί της οδού Ζυμβρακάκηδων φωνάζοντας συνθήματα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν μπροστά από το Εργατικό Κέντρο.” (Χανιώτικα Νέα)

Τα παιδιά άπλωσαν μαύρο πανό μπροστά στην πόρτα του Εργ. Κέντρου που έγραφε “Χριστιανοφασίστες στις τρύπες σας” και διατράνωνε την άποψή τους ότι “Η Ρωμιοσύνη είναι Ολοκληρωτισμός” (επειδή οι εκδηλώσεις της ΝΙΚΗΣ ανά την Ελλάδα έχουν το γενικό τίτλο “Η Ρωμιοσύνη ενάντια στον Ολοκληρωτισμό”). Από πού κι ως πού είμαστε φασίστες εμείς, μακάρι να ξέραμε. Τα παιδιά φωνάζανε συνθήματα που ανέφεραν… τον Βελόπουλο και τη Χρυσή Αυγή!

Για το θέμα της Ρωμιοσύνης παραπέμπω (εσάς και εκείνους και κάθε ενδιαφερόμενο) στο άρθρο μας “Αναζητώντας τη Ρωμιοσύνη (ως νέα πολιτική και πολιτισμική πρόταση)“. Εκεί, τον Σεπτέμβρη του 2023, γράφαμε:

«Ας επισημάνουμε εδώ ότι ο λόγος περί Ρωμιοσύνης δεν είναι «δεξιός» πολιτικός λόγος. Ο Γιάννης Ρίτσος και ο Μίκης Θεοδωράκης (που μελοποίησε τη Ρωμιοσύνη) προφανώς ήταν αριστεροί. Για τον Φώτη Κόντογλου διαβάζουμε: «Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Ασημάκη Πανσέληνου ο Κόντογλου, “στην πολιτική το ίδιο ατζαμής, δημοκράτης, θεωρούσε τον εαυτό του κομμουνιστή παρ’ όλες τις θεοκρατικές του αυταπάτες, και έβρισκε πως και τα δύο συμβιβάζονται και υποστήριζε πως ο ρούσσικος κομμουνισμός είναι έκφραση της χριστιανικής ψυχής των Ρώσων”. Το καλοκαίρι του 1945 στο περιοδικό Ελεύθερα Γράμματα δημοσιεύθηκε κείμενο διαμαρτυρίας κατά των δεξιών εξτρεμιστικών επιθέσεων σε βιβλιοπωλεία, θέατρα, εφημερίδες. Μεταξύ των διανοουμένων που υπογράφουν είναι και ο Κόντογλου. Τέλος, ο Κόντογλου δεν υπέγραψε τη “Δήλωσιν Ελλήνων Επιστημόνων, Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών” που δημοσιεύθηκε ως παράρτημα της Διακήρυξης της Χριστιανικής Ενώσεως Επιστημόνων το 1946 καθώς είχε διχαστικές και εμφυλιοπολεμικές προεκτάσεις» (Βικιπαίδεια, λήμμα «Φώτης Κόντογλου»). Εξάλλου, στις 22.9.23, στη συζήτηση της ολομέλειας της Βουλής για το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, κυβερνητικό στέλεχος χαρακτήρισε τις θέσεις της Νίκης για τα εργασιακά «ακραίες αριστερές, πέρα ακόμη και από την αριστερά» [Βλ. την απάντηση του βουλευτή Αχαΐας της ΝΙΚΗΣ Σπύρου Τσιρώνη, που απάντησε ότι οι θέσεις αυτές βασίζονται «στις αξίες της Ρωμιοσύνης», που είναι παλαιότερες από τους όρους «δεξιά» και «αριστερά» και τους υπερβαίνουν: https://www.youtube.com/watch?v=g_iLn9dDWpg]».

Παραπέμπω επίσης σε ένα παλαιότερο άρθρο μας (του 2009) με τίτλο “Οι άγιοι αναρχικοί“, που είχαμε την τιμή να δημοσιευθεί σε πολλά ηλεκτρονικά μέσα και να μεταφραστεί και στα αγγλικά. Όποιος καταλάβει κατάλαβε. Το παρακράτος (με τη μορφή των δήθεν “αντιεξουσιαστών” φορέων της “Woke κουλτούρας” της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που επιχειρεί να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή) επιμένει, αλλά και ο λαός (μέρος του οποίου είμαστε και τον οποίο εκπροσωπούμε) επιμένει επίσης. Και έχει ο Θεός. Δόξα τω Θεώ.

Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης
Τομεάρχης της ΝΙΚΗΣ στην Κρήτη