Όλα έτοιμα για το δεκαήμερο Ελεύθερης Πτώσης στο Μάλεμε

skydiving-creteΌλα είναι έτοιμα για το δεκαήμερο Ελεύθερης Πτώσης στο ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε, που ξεκινάει την Παρασκευή 29 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου.

Την εκδήλωση, που θα είναι μια πραγματική γιορτή, διοργανώνουν ο Παγκρήτιος Σύλλογος Ελεύθερης Πτώσης Skydive Crete και ο Δήμος Πλατανιά Χανίων, σε συνεργασία με τον Skydive Sardegna από τη Σαρδηνία.

Κατά το δεκαήμερο, εκτός από τους έμπειρους αλεξιπτωτιστές, θα μπορεί όποιος θέλει να βιώσει την εμπειρία ενός άλματος ελεύθερης πτώσης έστω και μία φορά, με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς προηγούμενη εμπειρία, πραγματοποιώντας ένα άλμα Tandem πάνω από το ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε. Στο άλμα Tandem ο επιβάτης, μετά από μία δεκάλεπτη ενημέρωση, δένεται με ειδική εξάρτηση πάνω σ’ έναν έμπειρο εκπαιδευτή και πραγματοποιούν το άλμα μαζί, χρησιμοποιώντας ειδικό αλεξίπτωτο για δύο άτομα. Ο εκπαιδευτής αναλαμβάνει τα πάντα, από την έξοδο από το αεροπλάνο μέχρι την προσγείωση, ενώ ο επιβάτης απολαμβάνει τη συγκλονιστικότερη εμπειρία της ζωής του! Να πούμε ότι μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί πάνω από πενήντα άλματα Tandem, ενώ όλα δείχνουν ότι θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα εκατό μέχρι το τέλος του δεκαήμερου. Επίσης έχουν προγραμματιστεί και πάρα πολλά άλματα από έμπειρους αλεξιπτωτιστές, ενώ και δέκα αρχάριοι δήλωσαν συμμετοχή και θα παρακολουθήσουν την εκπαίδευση για να μπορούν να πραγματοποιούν άλματα μόνοι τους.

Στον χώρο της εκδήλωσης έχει στηθεί έκθεση από το Δήμο Πλατανιά, με κυρίως φωτογραφικό, αλλά και άλλο υλικό, με θέμα την ιστορία του αεροδρομίου του Μάλεμε και της ευρύτερης περιοχής κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι δραστηριότητες και τις δέκα μέρες θα ξεκινούν στις εννέα το πρωί και θα ολοκληρώνονται με τη δύση του ήλιου, ενώ η είσοδος στο αεροδρόμιο θα είναι ανοιχτή και στο κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμούς αλμάτων στα τηλέφωνα 6942 973801, 6977 291440 και 6932 471647, στο email damanakisk@yahoo.gr καθώς και στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook, “SKYDIVING BOOGIE AT MALEME AIRPORT”.