ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ολοκληρώνεται ο δρόμος Πλακιάς – Σούδα

Στην τελική φάση υλοποίησης βρίσκεται το έργο διαπλάτυνσης του δρόμου Σούδα – Πλακιάς μετά την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης συνολικού μήκους 3.500 μέτρων και μέσου πλάτους 7 μέτρων. Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης επισκέφθηκε το χώρο εκτέλεσης των εργασιών ασφαλτόστρωσης και δήλωσε σχετικά:

«Ολοκληρώνεται ένα πολύ σημαντικό έργο για τον τόπο μας το οποίο είναι τμήμα του Αγιοβασιλιώτικου παραλιακού δρόμου, είναι συνοδό έργο του Περιφερειακού Πλακία που βρίσκεται σε εξέλιξη και σε συνδυασμό με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Πλακιά θα αλλάξουν όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Όλες αυτές οι παρεμβάσεις στην περιοχή την καθιστούν ένα προορισμό υψηλών προδιαγραφών αλλά και πόλο έλξης τουριστικών επενδύσεων.

Η όψη τόσο του Πλακιά όσο και της Σούδας γίνεται περισσότερο φιλική για τον επισκέπτη και πιο λειτουργική για τους κατοίκους της περιοχής» ανέφερε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε:

«Με την διαπλάτυνση του δρόμου και την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης δημιουργήθηκαν 35 θέσεις στάθμευσης στην έξοδο του Πλακιά αμέσως μετά την διασταύρωση για Σούδα. Επίσης κατασκευάστηκε επενδεδυμένη τάφρος και πεζοδρόμιο σε όλο το μήκος του παρέχοντας μεγάλη ασφάλεια σε οδηγούς και πεζούς. Εκκρεμεί τμήμα του πεζοδρομίου μήκους 200μέτρων το οποίο θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα, η τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων θα γίνει το προσεχές διάστημα αφού αναμένεται να γίνει άμεσα η παράδοση του εξοπλισμού, ενώ η διαγράμμιση θα γίνει σε 20 μέρες σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ασφαλτοτάπητα»