ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώνουν την πορεία τους οι εκθέσεις του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Ολοκληρώνουν οι εκθέσεις του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης την πορεία τους, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, για λίγες μέρες ακόμη, να περιηγηθούν στους χώρους του Μουσείου που φιλοξενούνται οι παρακάτω εκθέσεις:

Λ. Κανακάκις. Πολύτιμα καθημερινά
Επιμέλεια: Μαρία Μαραγκού, Κώστας Χρηστίδης

Ετερογένειες. Νέα αποκτήματα
Επιμέλεια: Μαρία Μαραγκού, Κώστας Χρηστίδης

Χριστόφορος Δουλγέρης. Matter Anonymous
Επιμέλεια: Σταύρος Καβαλλάρης

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης από την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου θα παραμείνει κλειστό καθώς θα υλοποιούνται έργα συντήρησης στο εσωτερικό του κτιρίου και στη συνέχεια θα υλοποιούνται εργασίες προετοιμασίας για την επόμενη έκθεση που θα παρουσιασθεί στους εκθεσιακούς μας χώρους.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η περιοδική έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης με τίτλο: Αστυγραφία / Urbanography. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970 στην οποία το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης συμμετέχει με τον δανεισμό 2 έργων της Άσπας Στασινοπούλου από τη συλλογή του. Σύλληψη – Επιμέλεια: Συραγώ Τσιάρα (21 Ιουνίου 2023 – 3 Μαρτίου 2024)

Επίσης κάνοντας μία περιήγηση στην πόλη του Ρεθύμνου μπορεί να υπάρξει ένας διάλογος με 2 γλυπτά, έργα της Μόνιμης Συλλογής του Μουσείου:

Η “Ξύλινη Βάρκα με επτά φίδια” (2011) της Καλλιόπης Λεμού «φωλιάζει» στο κτήριο Ρέκτορα, στη Φορτέτσα Ρεθύμνου ενώ το “Singapore D.1” (1996) του Μιχάλη Κατζουράκη, υψώνεται στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

photo caption: CCA Artspaces