Ολοκληρώθηκαν τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Κρήτη

Ολοκληρώθηκαν τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Κρήτη

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των Μαθητικών φεστιβάλ στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Απρίλη με σύνθημα «Άλλαξε τον κόσμο το ‘χει ανάγκη». Το μαθητικό φεστιβάλ ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην πόλη των Χανίων, το Σάββατο και στον Άγιο Νικόλαο και τον Αποκόρωνα Χανίων την Κυριακή.

Ολοκληρώθηκαν τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Κρήτη

Εκατοντάδες μαθητές πέρασαν από τα φεστιβάλ διασκέδασαν, τραγούδησαν, συμμετείχαν σε αθλητικά τουρνουά βοήθησαν με το μεράκι τους στην προετοιμασία του. Οι μαθητές συζήτησαν τα προβλήματά τους και για την διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ για ένα σχολείο δωρεάν, που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα είναι εξεταστικό κέντρο, φτιαγμένο πάνω σε μια κοινωνία που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, απαλλαγμένο από τις αιτίες που δημιουργούν τις κρίσεις, την φτώχεια και την προσφυγιά.

Στα φεστιβάλ παρουσιάστηκαν συλλογικές εργασίες μαθητών που προετοιμάζονταν όλη τη χρονιά στα πλαίσια του 3ου πανελλαδικού διαγωνισμού, ενώ μεγάλη συμμετοχή είχε το παιχνίδι άκου τι είπαν οι μαθητές για το σχολείο που άναψε τη συζήτηση για το σχολείο που έχει ανάγκη σήμερα ο μαθητής.

mathit-kne-kriti-03

Μεγάλη συμμετοχή είχαν και τα αθλητικά τουρνουά σε Αποκόρωνα και Μοίρες, με τη συζήτηση που είχε ανοίξει το προηγούμενο διάστημα στα σχολεία για διεκδίκηση αθλητικών υποδομών σε αυτές τις περιοχές. Μάλιστα οι μαθητές στο τέλος του τουρνουά συνέταξαν κείμενο που αναδεικνύει τα προβλήματα έλλειψης υποδομών και προσωπικού στις αθλητικές εγκαταστάσεις και απαίτησαν χρηματοδότηση από το κράτος για την κάλυψη των αναγκών.

Στα μαθητικά φεστιβάλ έδωσαν το παρών με τις δημιουργίες τους δεκάδες ερασιτέχνες μουσικοί και χορευτές.

Οι μαθητές του νησιού ανανέωσαν το ραντεβού τους στις μικρές και μεγάλες μάχες που έρχονται με ψηλά το κεφάλι, για τη ζωή και το σχολείο που τους αξίζει.