ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Ολοκληρώθηκε η έκθεση φωτογραφίας “Ιστορικός Θρησκευτικός Τουρισμός” στο Φραγκοκάστελο

Έκθεση φωτογραφίας στο ΦραγκοκάστελοΟλοκληρώθηκε η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Ιστορικός Θρησκευτικός Τουρισμός» (17-25 Αυγούστου 2013) στο Φραγκοκάστελο του Δήμου Σφακίων.

Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Σφακίων, τη Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου σε συνεργασία με το Κρητικό Επιχειρηματικό Περιοδικό «Ην-Ων».

Κατά την διάρκεια της έκθεσης έγιναν ενημερωτικές ξεναγήσεις για τα ιστορικά μνημεία (εκκλησίες-μοναστήρια-αρχαίοι ναοί).

Επίσης την Κυριακή 25 Αυγούστου 2013 στις 20:00 στο Φραγκοκάστελο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ομιλίες για τον ιστορικό θρησκευτικό τουρισμό και την κρητική διατροφή όπου μίλησαν η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας Θεανώ Βρέντζου για το σήμα ποιότητας των κρητικών προϊόντων και ο και ο Λέκτορας Πολυτεχνείου Κρήτης Γιώργος Ατσαλάκης για την συμβολή του πολιτισμού στην τουριστική ξενοδοχειακή ανάπτυξη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε εκπρόσωπος της εκκλησίας ο Πατήρ Αθανάσιος Κουκουνάρης Αρχιερατικός Σφακίων και χαιρετισμοί έγιναν από τον Δήμαρχο Σφακίων Παύλο Πολάκη και από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων Μανώλη Πατεράκη, ο οποίος ανακοίνωσε την συνεργασία με το Κρητικό Επιχειρηματικό Περιοδικό για τον δεύτερο κύκλο των ενεργειών έκθεση φωτογραφίας «Ιστορικός Θρησκευτικός Τουρισμός» και Αρχαία Κρητική Διατροφή.

Παράλληλα πλαισίωσαν την εκδήλωση μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου Σφακίων, από την περιοχή Ασκίφου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τις αιγίδες Υπουργείου Τουρισμού, την Περιφέρεια Κρήτης και την Υποστήριξη Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα.

Χορηγός: PORTO KALYVES. Χορηγοί επικοινωνίας: Ραδιοφωνικός σταθμός Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Gavdos FM 88.8, Πρακτορείο Ειδήσεων Ην-Ων, Ψηφιακή εφημερίδα «Δέσμευση».