ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Μητροπολίτη Ρεθύμνης κ. Προδρόμου στην Αυστραλία

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 ολοκληρώθηκε, συν Θεώ, η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου στο Σίδνεϊ, για τη συμμετοχή του στην 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, κατόπιν της ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Το θέμα, το οποίο ανέπτυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ως εισηγητής στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση, ήταν: «Εν τη Εκκλησία περιπατείτε – Τάσεις αυτονομήσεως εντός μιας Τοπικής Εκκλησίας».

Ο Σεβασμιώτατος, στο πλαίσιο της παραμονής του στο Σίδνεϊ, είχε την ευκαιρία της συνάντησης με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος κ. Ιωάννη Μαλικούρτη, στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στο Σίδνεϊ, και της αναστροφής με την Ομοσπονδία των Κρητών και τους Συλλόγους Κρητών της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, οι οποίοι διοργάνωσαν και σχετική εκδήλωση προς τιμήν των Κρητών Ιεραρχών. Επίσης, ο Επίσκοπός μας είχε την χαρά της αναστροφής με ομογενείς, που ζουν και διαπρέπουν στο Σύδνεϋ, και πολλούς νέους ανθρώπους της Τοπικής Εκκλησίας.

Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος είχε τη χαρά της αναστροφής με τους Επισκόπους και τους Κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, θαυμάζοντας το επιτελούμενο έργο. Ο Σεβασμιώτατος είχε και την ευλογία να μετάσχει στην Ιερά Πανήγυρι της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος στο προάστιο Κόγκαρα του Σίδνεϊ, όπου, κατά τον Εσπερινό, κήρυξε τον Θείο λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος ακόμη μετέβη στον τάφο του Ρεθυμνίου μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού (Χαρκιανάκη), όπου ανέγνωσε Τρισάγιο και κατέθεσε χώμα από τη γενέτειρα του αοιδίμου Ιεράρχου, το Άδελε Ρεθύμνου, εκφράζοντας και με τον τρόπο αυτό την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας των Ρεθυμνίων και σύνολης της Κρήτης στο μεγάλο αυτό εκκλησιαστικό άνδρα.

Στο επίσημο καταληκτήριο δείπνο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ο Σεβασμιώτατος τιμήθηκε με την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, τον Σταυρό μετ’ Αστέρος του Τάγματος των Φιλοχρίστων. Ο Επίσκοπός μας αποδέχθηκε με χαρά την ύψιστη αυτή τιμή, τονίζοντας ότι αντανακλά στην Τοπική μας Εκκλησία, την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο για την δοχή, τη φιλοξενία, την τιμή και την αγάπη στο πρόσωπό του και εύχεται ο Θεός να τον ενδυναμώνει για τη συνέχιση του εκκλησιαστικού του έργου.

Ο Επίσκοπός μας βρίσκεται ήδη στην Κωνσταντινούπολη για τη συμμετοχή του, από 3ης έως 5ης Οκτωβρίου 2023, στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.