ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Ολοκληρώθηκε ο 1ος Κύκλος Σεμιναρίων για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία της Περιφέρειας Κρήτης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Τετάρτη 12/05/2021, ο 1ος κύκλος των διαδικτυακών σεμιναρίων για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.Αλ.Ο) που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης με το ΚΕΚΑΠΕΡ.

Το έντονο ενδιαφέρον το οποίο εξ’ αρχής εκδηλώθηκε και η καταγεγραμμένη υψηλή συμμετοχή εκπαιδευομένων από τη Κρήτη, αλλά και από τη λοιπή Ελλάδα, δημιουργούν σοβαρές προσδοκίες για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών εγχειρημάτων στο εν λόγω πεδίο. Η επιτυχία των σεμιναρίων του 1ου Κύκλου αποτιμήθηκε και από τους ίδιους τους εκπαιδευομένους από πολύ καλή έως εξαιρετική.

Σε όσους ολοκλήρωσαν με επιτυχία την παρακολούθηση των σεμιναρίων θα χορηγηθεί σχετική βεβαίωση.

Τα μέχρι σήμερα πολύ θετικά αποτελέσματα της δράσης προμηνύουν και την επιτυχία του επερχόμενου 2ου κύκλου σεμιναρίων σε «Διαδικασίες Εμβάθυνσης και Συμβουλευτικής της Κ.Αλ.Ο. για υποψηφίους Συμβούλους», ο οποίος ξεκινά το Σάββατο 15/05/2021.

Η Περιφέρεια Κρήτης και τα Εργαστήρια Κοινωνικής Ανάλυσης & Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας και Πολιτικής Οικονομίας & Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης έθεσαν εξ αρχής τον πήχη ψηλά αναφορικά με το περιεχόμενο των σεμιναρίων και τους σκοπούς της δράσης οι οποίοι είναι: Η δημιουργία θεωρητικού και ιδεολογικού υποβάθρου για το πεδίο, η απόκτηση δεξιοτήτων των εμπλεκομένων στο πεδίο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και η πυροδότηση συνεργασιών και συλλογικών εγχειρημάτων.

Η Περιφέρεια Κρήτης πιστεύει ότι τέτοιες δράσεις συμβάλλουν στην προώθηση της στρατηγικής της για «μια Κρήτη βιώσιμη, με κοινωνική συνοχή, με κοινές αξίες και αυτοπεποίθηση».