ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος ομιλιών που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ρεθύμνου

Την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 ολοκληρώθηκε ο κύκλος ομιλιών που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, με την ομιλία του κου Πετριλή Δημήτρη, Δρ Κλινικής Ψυχολογίας– Ψυχοθεραπευτή, Επιστημονικά Υπεύθυνο της Μονάδας Εφήβων – Νέων του ΟΚΑΝΑ, «Ατραπός», με θέμα «Η σχέση του ζευγαριού… σε έναν κόσμο που
μεταβάλλεται».

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε Ρεθύμνου και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Παρασύρης.

Ο κος Πετριλής αναφέρθηκε σε μια σειρά παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν τη συνοχή του ζευγαριού την περίοδο της πανδημίας, όπως οι ατομικοί παράγοντες, το κοινωνικό πλαίσιο, τα ψυχοτραυματικά γεγονότα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της σχέσης του ζευγαριού. Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν εδώ και ένα χρόνο, έχουν οδηγήσει σε έναν ψηφιακό μετασχηματισμό των σχέσεων και μια συναισθηματική υπερφόρτωση, που δημιουργεί μεταξύ άλλων, και ένα αίσθημα εγκλωβισμού. Το ζευγάρι μέσα σε αυτές τις ψυχοπιεστικές συνθήκες, χρειάζεται να βρει ένα εύκαμπτο πλαίσιο, ώστε να μπορέσει να αποφορτιστεί και να ανακαλύψει τρόπους εκτόνωσης, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο συμμαχίας.

Ο κος Πετριλής κλείνοντας, επεσήμανε ότι μέσα από τις δυσκολίες και τις συνεχόμενες μεταβολές, είναι σημαντικό το ζευγάρι να αναζητά τα θετικά στοιχεία ο ένας του άλλου, με σεβασμό στον ατομικό χώρο και χρόνο, κάτι που θα το βοηθήσει να ανακαλύψει νέα κομμάτια συνεργασίας. Η αναγνώριση των προσωπικών αναγκών του καθένα και η έκφρασή τους, θα επιτρέψει στους συντρόφους να συνδεθούν σε ένα ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο.