«Πρόσωπα και προσωπεία του 21ου αιώνα»
Επιμέλεια έκθεσης : Μαρία Τσουκνάκη
ΕΓΚΑIΝΙΑ : 7 Φεβρουαρίου στις 8.00

Το πρόσωπο αλλά και το προσωπείο της ανθρώπινης φύσης σε μια εποχή έντονης ανθρωπιστικής κρίσης και στην αρχή ενός αιώνα όπου καθημερινά διακυβεύονται αξίες, ιδανικά και κοινωνικά κεκτημένα αιώνων.

Το πρόσωπο του ανθρώπου που ακόμα ψάχνει την ταυτότητά του, που ακόμα ταλανίζεται ανάμεσα στο αληθινό και το ψευδές, στο όνειρο και τον εφιάλτη, στην αθωότητα και τη διαστροφή, στην πρόοδο και την καταστροφή.

Το προσωπείο πίσω από το πρόσωπο ή αλλιώς το πολλαπλό είδωλο ενός πλάσματος που συνεχίζει να αναμετριέται με τη φύση με στόχο τόσο να την κατανοήσει και να την ερμηνεύσει όσο και να την υποτάξει, να την ξεπεράσει.

Οι 21 καλλιτέχνες που συμμετέχουν εξερεύνησαν με ποικίλους εκφραστικούς τρόπους την πολυδιάστατη ανθρώπινη φύση όπως αυτή αντανακλάται στο ανθρώπινο πρόσωπο.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Έρη Αγρίου, Αρίστος Γρηγοριάδης, Φλώρα Διαμαντή, Στέλλα Δρυγιαννάκη, Στέλιος Καλογεράκης, Κώστας Καλφούντζος, Χρυσή Καραδάκη, Γιώργος Κωσταντίνου “Stop Mare mortum” (Πρόσωπα της Μεσογείου), Κοσμάς Λιλικάκης, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Ισμήνη Μπονάτσου, Γιώργος Πετράκης, Χρύσα Σκεπετζή, Κατερίνα Τσεμπελή, Αλεξάνδρα Τσιτσιντά, Αλέκα Τσιρώνη, Μαρία Τσουκνάκη, Φωτεινή Χαμιδιελή, Δήμητρα Χριστινάκη, Barbara Stammel (Ισπανία), Sylvain Borsatti (Γαλλία).

Η έκθεση είχε αρχικά παρουσιαστεί από την 1 ως τις 15 Οκτωβρίου του 2017 στο πλαίσιο του 28ου Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΡ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης).

7-25 Φεβρουαρίου 2018
Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου
Έκθεση : «Πρόσωπα και προσωπεία του 21ου αιώνα»
Ώρες επίσκεψης : 9.30 -13.00 και 19.00 -21.30. 
Είσοδος ελεύθερη.
Για επισκέψεις σχολείων και ξενάγηση : 6946269347
Διοργάνωση : Σύλλογος καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατARTι, Δήμος Χανίων και ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ