ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ομιλία του Θανάση Παφίλη, μέλους της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ στα Ανώγεια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Θανάση Παφίλη , μέλους της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ στα Ανώγεια, την Παρασκευή. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Μανουσάκης Νίκος, μέλος της ΕΠ Κρήτης και περιφερειακός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση, ο Αλεξάκης Στέλιος , μέλος του Γραφείου της ΤΕ Ρεθύμνου καθώς και ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Στην ομιλία του ο Θ. Παφίλης, τόνισε μεταξύ άλλων:

«…Σήμερα, οι ίδιες οι εξελίξεις επιβάλλουν οι εργάτες, οι  αγρότες, οι κτηνοτρόφοι,  οι νέοι και οι νέες στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, να βγουν μπροστά, να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις. Ο ίδιος ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Με τον αγώνα του και τις πολιτικές του επιλογές. Και όχι να είναι κομπάρσος, περιμένοντας πότε και τι θα επιλέξει η άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και άλλοι…»

Θανάσης Παφίλης

για τον πόλεμο:

«…το Κόμμα μας απορρίπτει τα προσχήματα και αναδεικνύει τις πραγματικές αιτίες του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτός ο πόλεμος δεν διεξάγεται ούτε για τη «δημοκρατία» ούτε για την «ελευθερία», όπως ψευδέστατα ισχυρίζονται οι δυνάμεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Ο πόλεμος αυτός δεν διεξάγεται ούτε για τον πολύπαθο λαό του Ντονμπάς και την «πάλη με τον φασισμό», όπως ισχυρίζεται η ηγεσία της σημερινής καπιταλιστικής Ρωσίας. Πίσω από τα κίβδηλα προσχήματα της «δημοκρατίας» ή του «αντιφασισμού» κρύβονται τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, των ισχυρών μονοπωλίων τους, για τις πρώτες ύλες, την Ενέργεια, τους δρόμους μεταφοράς των εμπορευμάτων, τα μερίδια των αγορών. Αυτός ο πόλεμος, που έχει σκορπίσει τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους και έχει ξεσπιτώσει εκατομμύρια άλλους, είναι ένας πόλεμος άδικος, ένας πόλεμος «ληστών», που καταβροχθίζει ανθρώπινες σάρκες για τα κέρδη του ενός ή του άλλου καπιταλιστή.

Για τα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων:

«Η κτηνοτροφική παραγωγή είναι μία βασική παραγωγική δύναμη της πατρίδας μας και είμαστε μαζί στους αγώνες στην υπεράσπιση των διεκδικήσεών της. Τα αιτήματα των αγροτών είναι και δικά μας α αιτήματα και διεκδικήσεις και προς την κυβέρνηση και στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο και στους καθημερινούς αγώνες. Και για τη μείωση του κόστους παραγωγής και για τις κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν και το κόστος παραγωγής. Το αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές, που για εκείνους έχει οικονομία αλλά για τους αγρότες δεν έχει κ.α.

Μιλάνε για μία μεγάλη επισιτιστική κρίση, που έρχεται μαζί με την ενεργειακή κρίση, τον πόλεμο στην Ουκρανία, με κίνδυνο να γενικευτεί και σε άλλες περιοχές του κόσμου, αλλά αυτός που θα μπορούσε να επιλύσει το ζήτημα της διατροφής του λαού, που είναι βασικά ο αγρότης ως παραγωγός και ως δύναμη, δεν είναι στις προτεραιότητές τους. Οι ίδιες οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ”πράσινη μετάβαση” και τα “πράσινα άλογα” – που λέμε εμείς – δήθεν για να προστατέψουν το περιβάλλον θέλουν να γεμίσουμε τον κόσμο φωτοβολταϊκά, αιολικά πάρκα, που και αυτά δημιουργούν καταστροφή της αγροτικής παραγωγής, της κτηνοτροφίας, αντί να αναπτύξουν τις καλλιέργειες, να έχουμε ποιότητα και ποσότητα και να ικανοποιήσουν όλα αυτά τα αιτήματα για να μπορούν οι αγρότες να καλλιεργήσουν…».