«Ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος»: Διάλεξη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

Με μεγάλη επιτυχία, μπροστά σε εξαιρετικό ακροατήριο, πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, η διάλεξη του π. Μιχαήλ Ρούσσου, με θέμα «ο σωστός δρόμος είναι ο Ανήφορος».

Ο ομιλητής κινήθηκε και πάλι με μεγάλη ευχέρεια στο σύνολο του «Καζαντζακικού» έργου και αναφέρθηκε σε πλήθος εγκάρδιων στοχασμών του Ν. Καζαντζάκη. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στη Δέκατη μούσα, την Ευθύνη, που ο μεγάλος συγγραφέας είχε πάντα, στη ζωή του, ως πρώτη προτεραιότητα! Ανάλογη ήταν η στάση του και στην επιλογή του «εμείς», αντί του «εγώ».

Όσες και όσοι παρακολούθησαν τη διάλεξη, δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς πέρασε ο «κλασικός» χρόνος, που είχε στη διάθεση του ο ομιλητής, και έλεγαν να μην τέλειωνε, τόσο σύντομα!

Ευτυχώς δόθηκε η υπόσχεση νέας συνάντησης! Η παραστατικότητα των επιχειρημάτων του και η γλαφυρότητα του λόγου του καταγοήτευαν το ακροατήριο.

Η απουσία του Δημάρχου κ. Γ. Μαρινάκη στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους δεν τον εμπόδισε να παρευρίσκεται νοερά στην εκδήλωση, με τον χαιρετισμό του, τον οποίον ανέγνωσε η Αιμιλία Μιχελιδάκη, υπεύθυνη τύπου του Δήμου Ρεθύμνου και μέλος του Δ. Σ. της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

Από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου