ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ομιλία Ξανθού στο «Πάνακρον» – Να μην επιτρέψουμε να «ναυαγήσει» η ανθρωπιά

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών από πολλά χωριά της ΔΕ Συβρίτου του Δήμου Αμαρίου, πραγματοποιήθηκε η ανοικτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο κτήμα «Πάνακρον», με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθό.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης η υποψήφια βουλευτής Βαρβάρα Κιαγιά και ο Παπα-Γιάννης Βάθης, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Α. Ξανθός αναφέρθηκε στη δύσκολη αλλά ελπιδοφόρα μάχη που δίνουν οι υποψήφιοι, τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ρέθυμνο, με επικεφαλής του τοπικού ψηφοδελτίου τον Αλέξη Τσίπρα, για την ανατροπή του δυσμενούς αποτελέσματος των προηγούμενων εκλογών. Οι πολίτες του Ρεθύμνου συνειδητοποιούν ότι μια νέα αυτοδύναμη και αλαζονική κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την κοινωνική συνοχή ούτε την πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Και αντιλαμβάνονται ότι τώρα καλούνται να επιλέξουν όχι με κριτήριο το αν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, αλλά προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί η χώρα. Αν για παράδειγμα οι κρίσιμες προτεραιότητες θα είναι ο έλεγχος των τιμών, η ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και συνταξιούχων, η βιώσιμη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και η στήριξη του κοινωνικού κράτους. Ή αν θα εξακολουθήσει να είναι προτεραιότητα η ευνοϊκή μεταχείριση των λίγων και ισχυρών, καθώς και η εδραίωση ενός σκληρού πελατειακού κράτους.

Με αφορμή την πρόσφατη τραγωδία στην Πύλο, ο Α. Ξανθός τόνισε ότι απαιτείται πλήρης διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν στην απώλεια εκατοντάδων ανθρώπινων ζωών και ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να «ναυαγήσει» η ανθρωπιά, με οποιοδήποτε πρόσχημα. Μπροστά στον κίνδυνο του θανάτου, αυτό που έχει απόλυτη προτεραιότητα είναι να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή και να γίνει σεβαστό το Διεθνές Δίκαιο. Γιατί όποιος δεν νοιάζεται για τον Άλλο, όποιος δεν θεωρεί υποχρέωση του να δείξει αλληλεγγύη στον Ξένο, που έρχεται στη χώρα μας κατατρεγμένος από τη φτώχεια και τον πόλεμο, δεν πρόκειται να νοιαστεί ούτε για τους φτωχούς και οικονομικά αδύναμους Έλληνες. Γι’ αυτό χρειάζονται προοδευτικές πολιτικές στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, πολιτικές κοινής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και όχι «Ευρώπης-φρούριο» ή αποτροπής «εισβολέων».

Η Βαρβάρα Κιαγιά, ως πρώην εργαζόμενη του νοσοκομείου Ρεθύμνου και διευθύνουσα στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, ανέδειξε την επιτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει όρθιο το ΕΣΥ και να ενισχύσει με προσωπικό και πόρους τις δομές υγείας του Νομού, διασφαλίζοντας την πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων πολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  και αποκαθιστώντας την εύρυθμη λειτουργία των κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Τέλος, ο Παπά-Γιάννης Βάθης τόνισε την ανάγκη να ηττηθεί η νεοφιλελεύθερη Δεξιά στις εκλογές, να ανακτήσει τη βουλευτική έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να έχει το Ρέθυμνο και το Αμάρι την αξιόπιστη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση που του αξίζει. Με την ενότητα και συστράτευση όλων των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Αλέξη Τσίπρα στο Νομό, αυτός ο στόχος είναι απολύτως εφικτός, δήλωσε κλείνοντας την τοποθέτηση του.