ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όψεις του Φανταστικού 2019 – Κρήτη 6,7 Απριλίου

Το φεστιβάλ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ στην Κρήτη θα διοργανωθεί το Ρέθυμνο, το Σάββατο 6 Απριλίου, από τις 19.00 το απόγευμα, στο Arokaria café, Σαλαμίνος 7, 2831021442 και στο Ηράκλειο, την Κυριακή 7 Απριλίου, από τις 19.00 το απόγευμα στο Πολύκεντρο νεολαίας, Ανδρόγεω 4, 2813409210.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ!

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα διατίθενται προς πώληση όλα τα βιβλία των εκδόσεων που θα παρουσιαστούν και μια μεγάλη επιλογή από τα υπόλοιπα καθώς επίσης θα υπάρχει διαθέσιμο ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό των Εκδόσεων ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το τμήμα «Αυτοέκδοση για συγγραφείς» των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα μπορείτε να ενημερωθείτε για την Αυτοέκδοση από τους συνεργάτες μας.

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα!

Ελάτε και εσείς στην μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Πρόγραμμα του Φεστιβάλ: Όψεις του Φανταστικού!
Η γιορτή της Λογοτεχνίας του Φανταστικού που έγινε θεσμός!

Ρέθυμνο, Σάββατο, 6 Απριλίου

19:00 Τα μπλουζ της πόλης και οι Θεοί του ατμού. Θα μιλήσει ο Γιώργος Γιαννουκαράκης

19:15 Νωρίς έφυγες θείε του Ντίνου Τανίτη

19:30 Αθάνατη Ρίζα του Κώστα Σκαράκη

19:45 Η κοιλάδα του αέναου μόχθου και 365 ανάσες του Γιάννη Σκαράκh

Σύντομη αναφορά στην Αυτοέκδοση για συγγραφείς των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές

20:05 Πλάνης θεός του Γιώργου Γιανουκαράκη

20:25 Ασπρόμαυρα παραμύθια και πολύχρωμοι εφιάλτες και Ριπές ευτυχίας σε ρωγμές αγωνίας του Κώστα Σκαράκη

Κληρώσεις

Ηράκλειο Κυριακή, 7 Απριλίου

19:00 Τα μπλουζ της πόλης και οι Θεοί του ατμού Θα μιλήσει ο Γιώργος Γιαννουκαράκης

19:10 Νωρίς έφυγες θείε του Ντίνου Τανίτη

19:20 Θρύλοι του Σύμπαντος, Θα μιλήσει ο Μιχάλης Θραψανιώτης

19:30 Αθάνατη Ρίζα του Κώστα Σκαράκη

19:40 Η κοιλάδα του αέναου μόχθου και 365 ανάσες του Γιάννη Σκαράκη

19:55 Πλάνης θεός του Γιώργου Γιανουκαράκη

20:05 Οι νεκροί δεν λένε ιστορίες και Στοιχειωμένος, Θα μιλήσει η Χρυσή Αγγελίδου

20:15
Ξεχασμένα δάση. Θα μιλήσει η Δήμητρα Ευθυμίου
Το χαμόγελο του καλοκαιριού και Ροδοπέταλα. Θα μιλήσει η Δήμητρα Ευθυμίου

20:35 Βραβεία λογοτεχνίας του φανταστικού Larry Niven

20:40 Ασπρόμαυρα παραμύθια και πολύχρωμοι εφιάλτες και
Ριπές ευτυχίας σε ρωγμές αγωνίας του Κώστα Σκαράκη

Τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές είχαμε πάρει την απόφαση να τις ιδρύσουμε έχοντας στο μυαλό μας ένα και μοναδικό πράγμα. Θέλαμε να ιδρύσουμε έναν εκδοτικό από συγγραφείς για συγγραφείς. Είχαμε ζήσει όλοι μας τη γνωστή κατάσταση στην Ελλάδα, όπου για να μπορέσεις να κάνεις έστω και το παραμικρό, να εκδώσεις έστω και ένα μικρό κείμενο, έπρεπε να ξέρεις κάποιον, να ήσουν κάπου μέλος σε κάποια ομάδα και γενικά να είχες κάποιον από πίσω σου.

Πιστέψαμε και πιστεύουμε στις δυνατότητες των Ελλήνων συγγραφέων και ειδικότερα των νέων Ελλήνων συγγραφέων του φανταστικού και θελήσαμε να τους δώσουμε ένα ανοιχτό βήμα ώστε να κάνουμε όλοι μαζί το μεγάλο βήμα για την αναγέννηση της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα.

Μετά από δέκα τρία χρόνια, έχοντας κάνει μια μεγάλη πορεία και έχοντας περάσει μέσα από την φωτιά και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην σημερινή Ελλάδα, νιώθουμε δικαιωμένοι καθώς έχουμε εκδώσει πάνω από τριακόσιους πενήντα Έλληνες συγγραφείς πλέον και συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά!

Παράλληλα αρχίσαμε, από το 2011, να διοργανώνουμε το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού θέλοντας να δημιουργήσουμε έναν πανελλαδικό θεσμό για την λογοτεχνία του φανταστικού. Έναν θεσμό που σε συνδυασμό, με τα «Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven,» τις «Λογοτεχνικές Λέσχες για την Λογοτεχνία του Φανταστικού των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές», τις Ανθολογίες Λογοτεχνίας του Φανταστικού «Θρύλοι του Σύμπαντος» και το περιοδικό «Συμπαντικές Διαδρομές,» θα μπορέσει να δημιουργήσει τις δομές και τις βάσεις για την ανάπτυξη της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα.

Συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο, και μετά το μεγαλειώδες τριήμερο φεστιβάλ στην Κύπρο, την παρουσία μας στην Διεθνή έκθεση βιβλίου στην Φρανκφούρτη και τα μεγάλα φεστιβάλ σε μια σειρά από πόλεις της Ελλάδας σας καλούμε για να γιορτάσουμε όλοι μαζί για ακόμα μια φορά στο μοναδικό πανελλαδικό φεστιβάλ για τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο!

Όλοι μαζί κάναμε τις Όψεις του Φανταστικού το ένα και μοναδικό μεγάλο Πανελλαδικό Φεστιβάλ για τη λογοτεχνία του φανταστικού και θα συνεχίσουμε πόλη με πόλη στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο φέρνοντας παντού τους συγγραφείς και τα βιβλία μας, αγκαλιάζοντας τον κόσμο της κάθε πόλης!

Όλοι μαζί κάνουμε τα όνειρα πραγματικότητα!

Αναγεννήσαμε τη λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο, φέραμε την Ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού σε όλη τη Γη, όλοι μαζί συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο.

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές
Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα
Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας!

Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
www.universepaths.com
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions
universepaths@yahoo.com